Alla inlägg under maj 2009

Av Carina - 15 maj 2009 22:22

Ännu en tidig morgon, men det var skönt att få sova sidan om din pappa i natt. Din mamma är gärna själv men bara i lagom doser. En natt eller två räcker, och nu när man bor så här har man ju inte så mycket annat att göra. Det kommer att bli bättre då vi har huset klart.

 

Din mamma åkte till jobbet och din pappa med. Jobbade hela dagen, men hade lite kontakt med Fredrick så din mamma fick veta när de var på väg. Din mamma och pappa har lite och göra innan de kommer och din pappa hade mycket att göra på jobbet så han lär inte komma hem före din mamma.

 

De handlade mat till ikväll så din mamma körde bara in och handlade lite grann, vi får handla mer imorgon om vi behöver. Din mamma och pappa kom hem samtidigt och vi började städa undan. Din pappa gjorde i ordning i friggeboden och din mamma plockade undan i huset. Vi bäddade till oss på ovanvåningen i huset och packade upp våra saker där. Vi drog ut så bordet blev långt och satte in lite trädgårdsstolar så vi alla kunde få plats.

 

Vi tyckte att vi var klara och inga gäster kom… vi började bli hungriga och din mamma ringde och kollade vart de var. Det visade sig att de åkt över Ånge och hälsat på en kompis på vägen. Därför var de så sena men då de kom satte vi igång med maten direkt. Barnen var helt lyriska över att få bo i husvagnen och de packade genast i sig där. Din mamma sa att de fick städa den först. De undrade om de kunde få 20 kr var om de städade och då sa din mamma att ni kan få 50 kr om ni städar den och fyller släpen med bräder. De gick de genast med på.

 

Vi åt middag och sen satt vi kvar där och pratade. Vi gick ner till vattnet och kollade, de hade hundarna med sig så det var naturligt att gå ut med dem. vi träffas ju inte så ofta längre men det känns likväl som om det vore i går. Det är i alla fall jättekul att de kommer, visserligen ska din mamma och pappa jobba i helgen men det är kul med besök ändå

Av Carina - 14 maj 2009 21:37

Din mamma hade satt klockan på 06.45 men gick inte upp förrän 40 minuter senare. Det var svårt att komma upp idag. Men som tur var så ringde din pappa och då vaknade din mamma. Gick upp till huset och åt frukost. Packade bad väskan och körde sen till jobbet.

 

Idag gick dagen otroligt fort, din mamma hann knappt med varken fika och absolut ingen lunch. Skulle på möte på eftermiddagen och det var jätte tråkigt. Din mamma satt mest och sms:ade…

 

Då vi äntligen slutat följde din mamma med sin kollega ut som ha köpt en ny bil. Inspekterade den och den såg mycket fin ut, en Mazda 3, silverfärgad. Därefter gick din mamma till badet. Anna hade ringt så din mamma ringde upp. Anna hon ger aldrig upp med att ringa din mamma. Fast nu har din mamma blivit lite bättre igen, men allt annat tar så mycket tid och så har vi inte den vardagen som andra.

 

Din mamma simmade bara 750 meter för din mamma känner av ryggen. Att jag kanske simmat för mycket nu. Din mamma startar jämt för hårt då jag väl börjar träna. Vill ju inte paja axeln igen utan vill ju vara hel och simning är bra för din mamma. Men igår gick din mamma stavgång och det tar också på ryggen, eller ger muskler där.

 

Din pappa hade skickat sms från Gällö och kanske kommer vi hem samtidigt. Din mamma var så hungrig och jag skulle in och handla frimärken till jobbet och posta ett brev. Då din mamma såg korvarna vattnades i munnen och din mamma köpte en korv och postade brevet och körde hem. Då din mamma kom hem såg jag att din pappa hade kommit. Han hade nog kommit nyligen.

 

Pussade på honom och så packade din mamma upp väskan och tog med lite mat till husvagnen. Din pappa bytte om och kom efter. Vi satt sen och lekte med datorerna och kollade lite på tv innan vi gick och la oss.

Av Carina - 13 maj 2009 21:36

Idag vaknade din mamma och pappa tidigt, din mamma sov oroligt och din pappa var vaken. Han gick upp och började packa och då kollade in mamma på klockan och den var bara 4.50 din mamma somnade nog om lite men var vaken då din pappa kröp ner en stund ingen. Då klockan ringde var din mamma dock inte så intresserad av att gå upp. Somnade om en liten stund till men gick sen upp och höll din pappa sällskap vid frukostbordet.

 

Din pappa skulle åka till Sundsvall med motorcykel, han ska serva den idag. Samtidigt ska han jobba i Sundsvall idag och imorgon. Efter frukosten gick din pappa och letade kläder som han kunde ha på sig då han kör. Han packade och din mamma pussade honom hej då han körde.

 

Din mamma packade också sen sin väska och åkte till jobbet. Idag ska din mamma på stav cross på Friskis & Svettis efter jobbet.

Kom till jobbet strax efter sju, din pappa ville köra iväg tidigt. Så din mamma åkte direkt till kontoret.

 

Dagen gick fort och din mamma pratade med din mormor idag, de ska åka till Italien på torsdag. Då det var lunch visade det sig att din mamma hade tagit med en fiskgratäng som skulle stå en timme i ugnen… men jag hade tur en bjöd på potatissallad som blivit över från ett möte och så fick jag lite kalkon till det. Nu har jag i alla fall mat imorgon!!

 

Hade schema möte på eftermiddagen som gick bra och så skrev jag in det innan jag gick hem. Ringde min kollega som är i Stockholm och hämtar sin nyinköpta bil. Jag förstår hennes lycka!

 

Stav crossen var kul idag, det var en annan ledare och lite bättre tempo idag. Din mamma hade glömt lite kläder och fick åka ganska lättklädd hem under fleecen. Åkte och handlade då jag var klar och sen gick jag direkt till husvagnen och åt lite mat.

Mia ringde och din mamma pratade ganska länge med henne. Det går bra för lille Ebbe och så pratade vi lite annat skit.

 

Under tiden hade din pappa skickat några sms om att han ville prata med din mamma. Så när jag pratat klart med Mia ringde jag din pappa. Vi pratade en stund men sen skulle din pappa sova. Han var ju trött för han hade kört så långt idag… det är lite synd om honom! Då jag på ringde jag Maggan. De ska komma till helgen och din mamma ville veta var, när, hur?

De kommer på fredag och sen ska de roa sig i stan under lördagen. Vi pratade lite mat och annat praktiskt.

Av Carina - 12 maj 2009 21:36

Morgonen är inte din mammas bästa tid på dagen. Klockan ringer alltid för tidigt och din mamma vill bara ligga kvar men även idag fick jag gå upp. Nu när vi äter i huset sitter din pappa alltid och väntar på din mamma och har redan börjat äta. Din mamma somnar ju om då han gått upp till huset.

 

Din mamma var hos tandläkaren idag. Lagade en fyllning och så fick jag göra ett avtryck för din mamma ska få en ny tand. Nu i väntan på den fick din mamma en provisorisk fyllning så nu kan din mamma även äta utan att tugga på tandköttet. Det var dyrt och gjorde lite ont men det är skönt att det är över. Nu ska din mamma bara få en ny tand och sen ska jag vänta med en tand som ska lägga till sig först.

 

Det gick bra att jobba idag och din mamma var så dukigt att jag hade mat med mig på lunchen. Det regnade mest hela dagen, inte så mycket men duggade hela tiden så din mamma ville inte gå till och från gruppen. Din mamma åkte istället till mötet där och då klockan var halv sex gick din mamma hem.

 

Din pappa höll på att laga mat då din mamma kom hem och vi åt uppe i huset. Vi satt kvar och kollade lite på papper och i datorn och så kollade vi posten. Idag har vi fått journalerna från kvinnokliniken. Din pappas svar blev vi inte klokare över. Din mamma har sen kollat hur mycket som helst på Internet utan att bli klokare. Din mamma blir arg igen på kvinnokliniken för att man får så knapp hänt information. Skulle din mamma och pappa gissa själv hur resultatet blev eller??

 

Det lilla din mamma hittade visar det sig att det nog är ett bra prov. Vi får väl hoppas på det, din mamma ska ta med det till Riga och översätta det så kanske de kan hjälpa oss.

 

Vi kollade lite på bilder från ett annat Orren hus och det är kul hur olika man kan göra på olika hus. Din pappa hade haft besök av dem som var här en annan dag i helgen då din mamma var ute på roligheter. De hade tagit kort och filmat lite som de gav till oss.

 

Din pappa gick och la sig men din mamma satt uppe en liten stund till för det var ju semifinal i melodifestivalen. Men din mamma orkade bara se tills svenskan hade sjungit, de andra låter likadant. Så din mamma kröp ner sidan om din pappa och somnade.

Av Carina - 11 maj 2009 21:35

Idag var din mamma trött, visserligen somnade vi sent igår då vi läste länge men så trött borde jag inte vara. Din mamma har ju inte gjort något så speciellt i helgen men än umgåtts med vänner och inte byggt ett enda dugg. Men segt var det men trots det var vi iväg tidigt. Din pappa ska besiktiga bilen och släpet idag så han ville iväg tidigt så han kunde fixa till släpet.

 

Så din mamma var på jobbet redan tjugo över sju och åkte då direkt till kontoret. Min kollega åkte till gruppen istället. Din mamma håller på med schema som vanligt men fick även lite annat gjort idag. Vi skulle ha haft anställningsintervju idag men hon hade fått annat jobb så det blev inget.

 

Din mamma och pappa skulle äta lunch ihop och idag bestämde din mamma att vi skulle gå på Brunkullan fast jag visste att din pappa inte gillade maten så mycket. Men din mamma måste ju också få bestämma vad vi ska äta… det var kyckling fajitas och det gillar din mamma. Då vi ätit gick vi till Dressman och handlade shorts till din pappa. Han är lätt att handla till. Din mamma hade kollat upp shorts och han tog ett par i XL och provade. De passade så då tog han 3 stycken, i olika färger. Din pappa har ju inga shorts så det var på tiden, eller han har men de får han inte ha för din mamma.

 

Hade personalmöte på eftermiddagen och idag gick det riktigt bra. Var tillbaka på kontoret och jobbade lite till. Då ringde din pappa och undrade om din mamma hade tänkt på något att äta, nej, och inte han heller. Vi bestämde då att vi skulle äta ute, denna gång bestämde din mamma att vi inte skulle äta på Tages eller på Max som vi brukar så det blev pizza idag. Så vi träffades där och din mamma beställde en barnpizza och det var ju lagom för din mamma.

 

Vi körde hem och idag är det städ dag i vårt byalag men vi orkar inte med det nu. Nästa år då vi bor i ett hus kan vi hjälpa till. Vi gjorde en egen städdag och röjde i husvagnen. Din pappa blir lite gnällig då vi ska städa och får jämt olika sjukor. De går ofta över sen då vi är klara. Din mamma fokuserade och tömde bland kläderna och din pappa sorterade papper. Det tog lite tid men sen var vi klara, vi hade lämnat upp en del saker, mest kläder till friggeboden och slängde ut en massa papper.

 

Din pappa piggade på sig konstigt nog då vi var klara, men fick ha en gnällig fru som klagade på honom hela tiden. Då vi var klara fikade vi och lekte med våra datorer.

 

Din mamma pratade med Linda idag om hennes uppsats. Hon lämnade in den i helgen och har visat upp den för lite folk och de är intresserade av att läsa, speciellt då det är någon som hon känner. Din mamma har tyckt att det är så häftigt att läsa att din mamma och pappa faktiskt inte är så knäppa som vi kanske har trott. Det visar sig istället att vi följer en normal sorg process. Så nu vill din mamma läsa lite mer om detta med sorg.

Din mamma har tänk innan att jag skulle kunna bli ett bra stöd för dem som hamnat i samma sorg som vi. Att de kanske kan lyssna mer på din mamma som varit med om detta själv. Din mamma har ju lite planer på att blir samtals terapeut och det skulle kanske passa din mamma och jobba med sorg.

Din mamma känner nu att tankarna för framtiden har tagit ännu mer plats nu. Innan gick din mamma hela tiden och planerade att vara föräldrar ledig men det har din mamma slutat med. Istället funderar din mamma mycket på vad jag vill bli då jag blir stor.

Läste på Spädbarnsfonden en dag om en tjej som stöttar föräldrar som mist sitt barn i magen och det är kanske något som din mamma också skulle kunna göra.

 

Idag funderade även din mamma på hur länge vi ska gå till kuratorn. Det var först idag som din mamma tänkte att vi kanske inte behöver gå dit länge. Visserligen kanske vi kommer att behöva om vi blir med barn igen men annars har din mamma och pappa nog bearbetat vår barnlöshet tillräckligt nu. Vi kommer inte framåt längre utan det händer inte så mycket, så vi är kanske klara. Din mamma ska prata med din pappa om det och sen ska vi ta upp det med kuratorn. Vi skulle ju prata om det nästa gång, vi har ju haft lite nytta av henne nu när hon kan pusha på doktorn när vi vill ha journaler och prov.

Av Carina - 10 maj 2009 21:34

Idag vaknade vi redan halv åtta, eller inte vi utan din pappa gjorde det. men din mamma vakande av att han var vaken, han var uppe och då kliver han över din mamma. Vi pratade lite men sen somnade vi om igen och då din mamma vaknade var klockan halv tio. Då låg din pappa och läste och din mamma sa att nu måste vi gå upp, vi skulle ju äta frukost halv tio! Din mamma går ju aldrig upp före din pappa.

 

Vi gick upp och då hade våra gäster redan börjat äta frukost. De hade också diskat gårdagens disk. Så din pappa gick in och fixade frukost till din mamma och sig själv. Vi satt ute och åt och det var inte så varmt i vinden men underbart då solen var framme. Det är i alla fall helt underbart att få sitta ute och äta frukost så man kan hellre ta på sig en tröja extra om det skulle behöva. Tänk om din mormor vetat att det fanns hopp om din mamma, din mamma ville aldrig sitta ute då hon var liten. Men blev jämt tvingad ut…

 

Vi satt där och åt och sen när vi njutit färdigt gick vi ner till vattnet. Det visade sig att de håller på att gräva för en ny brygga eller en förbättring. Din mamma har för sig att det var en brygga där förra sommaren. Vi gick sen förbi alla sommarstugorna och sen tillbaka igen. Det var otroligt mycket tussilago och blåsippor där ner och din mamma skulle ha haft plockat men glömde bort det på hemvägen.

 

Gick en sväng i din mammas trädgård, din mamma är och inspekterar varje dag och för vanliga människor kan de nog inte tro att det finns något i den. Men det finns ju fyra träd och lite rabatter här och där, visserligen inte så planerade men ändå. Nu hoppas din mamma bara för att rådjuren inte äter upp det.

 

Gästerna packade och de sa hej till din pappa och så åkte vi till stan. Vi åkte först till stationen så vi kunde kolla om tåget skulle gå i tid. Vi åkte sen till badet, vi skulle vara på relaxen idag. Vi gick in och det första vi gjorde efter att vi bytt om var att gå och äta. Din mamma upptäckte att jag var otroligt hungrig! Vi åt bakad potatis och kyckling röra och det var gott. När vi ätit gick vi och simmade och din mamma simmade 500 meter till, så nu har din mamma simmat 2000 meter denna vecka. Det känns jättebra!

 

När vi simmat gick vi till äventyrsbadet, där simmade vi ut, bubblade, simmade under vattenfall mm då vi tröttnat på det gick vi upp till relaxen. Där bubblade vi med och så provade vi alla tre bastur som var inne på relaxen, vi gick aldrig ut där ute där det finns lite till. Vi provade en häftig dusch men sen var vi slut och gick och duschade och klädde på oss. Det är värt 150 kronor att gå dit en dag och man skulle kunna ha varit där längre och tagit med sig egen mat, men vi var nöjda.

 

Innan vi körde till stationen körde din mamma ytterligare en sväng i Östersund och guidade. Vi körde till stationen och din mamma följde med och såg till att de kom men tåget hem. Det har varit jättekul att de varit här, din mamma har verkligen uppskattat deras närvaro. Enkla människor som inte behöver så mycket passning! Så tack Inga-Britt och Britt-Marie för denna helg!

 

Din mamma körde hem och då höll din pappa på att sätta liggande väggreglar, de som vi sen ska sätta väggarna på. Din mamma fick hjälpa till lite och när det var klart åkte vi upp till stationen. Vi skulle tömma A4:an på alla saker vi inte behöver nu och så skulle vi ta med lite annat. Din mammas sommarkläder måste vi hitta, vi ska ha ner platsbordet och stolarna och säkert lite annat. Jo, lexikonet för engelska, det behöver vi då vi åker till Riga. Din mamma ska slå upp och göra en egen ordlista som vi ska ha med. Ägglossning är ju inte ett vanligt ord man lär sig i skolan…

 

Din pappa skulle hämta motorcykeln, för på onsdag ska han åka med den till Sundsvall för han ska lämna in den på service. Vi åkte till nya stationen och din pappa fick duscha, så han också är fräsch. Din pappa körde sen och tankade motorcykeln och din mamma körde hem. Din mamma tömde bilen och sen kopplade jag på släpet, för imorgon ska din pappa besiktiga A4:an och släpet.

 

Då din pappa kom hem gick vi ner till husvagnen och så drack vi en Irish coffe och åt kladdkakan som blev över i fredags. Din mamma skrev i bloggen och din pappa kollade motorcykel delar, hans nya hobby.

Av Carina - 9 maj 2009 21:34

Vi tog sovmorgon idag, din mamma släpper inte en enda sommarmorgon. Då klockan var nio gick vi upp till huset, då hade gästerna inte kommit upp ännu. Din pappa började göra frukost och sen kom de andra upp. Så vi satte oss och åt frukost, en lång frukost. Då vi ätit färdigt gjorde vi oss i ordning för att åka till stan. Din pappa skulle stanna hemma och jobba på huset men han är inte det mista ledsen för det.

 

Vi åkte in till stan, din mamma körde upp en sväng mot din pappas jobb bara för att de skulle få se den underbara utsikten vi har därifrån. Det är så otroligt vackert och då vi sett oss mätta på det körde vi in till stan.

 

Vi gick upp och började kolla lite i affärerna, det är roligare att gå och handla med andra damer än med din pappa. Han ser så sorgsen ut då han tvingas ut i stan men han uppmuntrar alltid din mamma. Han tycker att din mamma är fin i alla kläder och klagar inte då din mamma handlar. Nu handlar inte din mamma så värst mycket än så länge.

Vi handlade lite kläder och sen gick vi och åt lunch.

 

Det gick inte så bra för Inga-Britt att beställa men till slut fick vi mat allihopa och det smakade bra. Vi satt där och njöt av solen en stund innan vi gick vidare. Din mamma skulle hinna till bolaget innan de stänger. Vi fortsatte att gå i fler affärer och till slut var alla avklarade och vi åkte hem. Innan dess handlade vi lite mat till kvällen.

 

Vi körde till Orrviken innan vi körde hem, vi har ju gemensamma bekanta vars barn har flyttat dit. Så din mamma visade vart de bodde och deras fina utsikt. Vi åkte sen vidare till minneslunden och hälsade på dig Gabriel. Nu är all snö borta och det börjar gro där igen. Vattenfallet var inte igång ännu men då blir det ännu finare, det fanns inte heller några bänkar ännu. Din mamma ska gå dit någon gång och då kan man vila lite där på bänken. Din pappa ska också få följa med.

 

Då vi kom hem fixade vi kaffe och så satte vi oss alla fyra på friggebods altanen och solade oss och drack kaffe och te. Där var så underbart att sitta, bara njöt. Din mamma fick ta av mig strumpbyxorna så jag kan få lite färg. Din pappa gick in och jobbade igen men vi satt där en bra stund och pratade och solade. Det är inte klokt vad mycket vi kan prata om, ämnena tar aldrig slut.

 

Till slut tog vi oss in och började med maten. Din mamma har köpt kravodlat vin! Och det passade bra till maten. Vi hade köpt grillade kycklingar och så kokte vi ris och hade en kall sås till. Det smakade jättegott, och vi åt tills det tog slut. Vi satt sen kvar och pratade och pratade, nu var din pappa också med, han behövde inte jobba mer ikväll. Han fick ledigt av din mamma… det var faktiskt en bra helg de kom för det fanns inte just något för din mamma och göra på bygget. Det var bara el och vattenkopplingar så din mamma hade bara fått städa och det gillar jag inte!

 

Vi åt sen lite ost och kex och så drack vi kaffe och te och så päroncognac, den din mamma och pappa fick av dem igår. Vi satt kvar där och pratade länge men till slut packade vi ihop och gick och la oss. Så här sent har inte din mamma och pappa varit uppe på länge då vi varit här hemma, så det är bra att vi får lite gäster ibland.

Av Carina - 8 maj 2009 21:03

   

Din mamma hade svårt att vakna idag. Klockan ringde många gånger men till slut ringde din pappa och då vakande din mamma. Din mamma breder ut sig så i sängen då din pappa inte är hemma. Då har jag kläder, dator, tidningar och lite annat i sängen, din mamma tar inte heller bort allt och då blir din pappa lite irriterad då han kommer hem.

 

Gick upp och åt frukost och sen körde jag till jobbet. Din mamma var först på gruppen och sen var jag på utbildning hela dagen. Din mamma gick sen till simhallen, den ligger sidan om så det var nära och bra. Din mamma simmade 500 meter och det känns bra att din mamma kommit igång igen. Hoppas bara det håller lite längre än vad det brukar…

 

Då din mamma simmat färdigt körde jag och handlade inför helgen. Din mamma får ju gäster ikväll. Två av din mammas gamla kollegor från Bollnäs kommer med tåget idag och då gäller det att vi har något och äta.

 

Då din mamma och pappa kom hem så städade vi i friggeboden och lite i huset. Vi dammsugade friggeboden och det var nog ett tag sen… nu kan man dessutom sova i sängarna där, det har legat en massa saker där innan. Men din mamma plockade undan där igår men din pappa städade idag. Vi plockade även undan i huset, så vi kan sitta alla fyra vid bordet. Din mamma och pappa sitter ofta på ett litet hörn där vi precis får plats med våra tallrikar och glas. Men vi har inte så mycket avställnings yta så bordet är bra!

 

Vi åt middag innan vi åkte till stationen för att hämta damerna. Det var kallt, kalla fjällvindar och det blåste genom kroppen. Vi får hoppas det blir bättre väder i helgen. Damerna kom sist… de var nog de sista som klev av tåget och de satt i sista vagnen. Men det var härligt att se dem!! Vi körde direkt hem till din mamma och pappa.

 

Damerna packade in sig i friggeboden och sen gick vi husesyn i huset. De var nöjda med vad de såg och de tycker din mamma och pappa är duktiga som gör allt själva. Din mamma och pappa fick lite presenter av damerna, din mamma trodde bland annat att det var en vinflaska men då jag tog upp den visade sig att det var en päroncognac!! Din mamma blev paff men jätteglad, din mamma och pappa gillar verkligen päroncognac.

 

Vi åt lite mackor och sen åt vi kladdkaka men varma hallon, det har blivit din mammas favorit men din pappa saknar grädden. Vi satt uppe och pratade tills det var mörkt ute. Din pappa gick och la sig först och då damerna skulle hämta tandborstarna spöregnade det och stormade. Vi märker inget i huset men det gör man i husvagnen. Din mamma sprang ner sen och blev helt blöt om jackan och byxorna och fick hänga upp dem på tork.

 

Din mamma och pappa somnade som stockar, vi är ju inte vana vid att vara uppe så här sent…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards