Alla inlägg under december 2008

Av Carina - 8 december 2008 22:28

Vi fick sätta klockan idag, vi skulle äta frukost och sen vara klar tio över åtta för att åka till flygplatsen. Vi följde med då Ann-Catrin och Rickard skulle åka för de skulle åka en timme före oss.

Idag var det regn och gråväder och då kändes det bra att vi fått så bra väder då vi kom hit. Visserligen har vi varit kallt, ovanligt kallt men det har varit sol och det är ju inte så vanligt. Det brukar åtminstone regna en gång per dag.

 

Vi checkade in och sen skulle vi handla på tax-free men oj vad det var dyrt. Det var ju dyrare än vad det är på systemet i Sverige. Men vi gick runt där och köpte lite, fikade på ett choklad kafé och sen gick vi till gaten. Vi såg Ann-Catrin och Rickard lyfta och nu längtade vi bara efter att få komma hem.

 

Vi fikade lite på planet och sen fick vi vänta på Arlanda. Men det tog ju lite tid att checka ut och in bagaget igen. Vi har ju lärt oss av tidigare resor då vi inte fick något bagage då vi var tvungna att tulla bagaget då vi kom till Sverige. Vi åt på max innan vi åkte

 

Äntligen kom vi hem och allt bagage var med. Det hade snöat på dagen och då din mamma skulle sopa av bilen var det snö upp till knäna och din mamma hade kjol. Körde inom och handlade då vi var på väg hem.

 

Då vi kom in i husvagnen gick det inte länge förrän din mamma sa att nu vill jag inte bo så här längre, känner att jag blir på så dåligt humör. Det börjar kännas trångt nu, din pappa sa precis samma sak så kvällen slutade lite i moll. Vi var lite trötta och gnälliga båda två. Men vi gick och la oss tidigt och hoppas att det känns bättre imorgon.

Av Carina - 7 december 2008 22:28

Nu har din mamma och pappa sovmorgon men brandlarmet gick kl 6.15 och vi vaknade med ett ryck men det verkade inte var något så vi somnade om igen. Vi hade ju levande ljus tända igår kväll och tänkte att det var de som rykt men det verkade komma någon annanstans ifrån. När vi väl vaknade gick vi ner och åt frukost klockan nio och var de andra redan där nere. Det var ingen höjdar frukost och den ingick inte heller i priset men vi var ju tvungna att ha frukost så det var bara att betala. Men vi åt bullar och marmelad och så lite fil och flingor. Din mamma hittade vetabix och det åt vi alltid hos din mammas mormor. Ann-Catrin kommer ihåg dessa från vår tid som barn och hon gillade inte dem.

 

Vi gick till Jameson för en guidad tur. På vägen dit hamnade vi på en hästmarknad. Det visar sig att de har man varje söndag och många av hästarna så skitiga ut och det fanns även andra djur där. Vi kom lite tidigt till Jameson, vi hade fått tips om att inte komma för tidigt för en gammal lag från 1800-talet säger att de inte får servera alkohol före en viss tid på söndagar för att männen skulle gå i kyrkan då istället för till puben.

 

Här var det en guide som följde oss och vi fick lära oss hur de gjorde whiskey. Din mamma räckte upp handen för att vara med på whiskey provning och då vi gått runt var det dags för det. vi fick prova en Jameson, en Black Label Jonny Walker och Jack Daniels. . Först fick vi prova Jameson, vi skulle lukta och smaka och den smakar ju gott. Sen fick vi prova den skotska och den var ju rökig men inte så smakrik och sen skulle vi prova den amerikanska och den var rent ut sagt äcklig, riktigt rälig… din mamma drack inte mer av den och slutligen fick vi prova Jameson igen och den var ju godast. Din mamma fick ett diplom för att jag varit med och det var ju lite kul.

 

När vi var klara där tog vi bussen till puben The Hole in the Wall. Det är en pub som ligger i en mur som går runt en jättestor park. Det var fullt där och vi hade tänkt ätit lunch där men vi valde att nöja oss med en öl och lite tilltugg. Då vi var klara åkte vi tillbaka in till stan och gick in på puben Tempelbar och tog en öl där samtidigt som de skulle ha live music där. Riktigt irish music men det tog tid tills de kom men vi stannade där och lyssnade lite innan vi gick vidare för att äta.

 

Vi gick till vår favorit pub, koppar puben och åt mat där. Det var gott och vi var hungriga efter all väntan. Vi var trötta idag men och vi ska ju åka hem imorgon och vi ska upp ganska tidigt. Så vi åkte hem, din mamma och pappa stannade kvar och var inne och handlade lite i affären innan vi åkte hem. Vi åkte ett tåg, som gick på spår, kom på att vi kunde åka med det hem till hotellet för vi bodde nog en tre kilometer från stan. Vi har gått otroligt mycket under dessa dagar.

 

Din mamma och pappa köpte var sin Baileys i hotellbaren och tog med upp på hotellet, fixade kaffe och te och så satt vi med levande ljus och mös vår sista kväll i Dublin. Vi har ju adventspresenter och idag hade vi köpt var fyra trisslotter som vi skrapade, vi hade även en som var en vinst och på våra nio lotter fick vi inte en ena vinst lott. Dåligt, man brukar ju får åtminstone någon tjugofem krona men icke.

Av Carina - 6 december 2008 22:27

Äntligen sovmorgon, vi fick visserligen ställa klockan för vi skulle äta frukost klockan nio och risken är stor att vi försover oss. Din mamma öppnade paket, hade ju med adventskalendern.

 

Idag var vi på Guinness och gick en tur där. Man fick gå själv och läsa sig till hur det gick till. Vi tog en del bra bilder och så gick vi runt och kollade. I slutet fick man en Guinness och det var längst upp i ett torn så man hade en helt otroligt utsikt över Dublin. Det var ett runt torn och man kunde nästan se runt hela tornet. Det var otroligt varmt där uppe men det var mysigt att sitta där och dricka vår Guinness.

 

Din mamma fick ett sms från en kompis och han undrade om din mamma var på skidskytte? Din mamma fick då svara att vi var i Dublin och drack Guinness. Lite roligt, men vi var ju på skidskytte i tisdags.

Vi åt lunch på Burger King och sen delade vi upp oss. Din mamma och pappa tog en buss tur, en guidad tur runt Dublin. Vi åkte ett helt varv och din mamma kände igen sig på vissa ställen men oj vad de bygger. Det har byggts otroligt mycket sen din mamma var här för nio år sen. När vi åkt ett varv hoppade vi av och gick på kafé. Det finns ett känt kafé i Dublin som heter Brewleys och dit gick din mamma och pappa. Det var kö men det gick ganska fort att få ett bord. Din mamma beställde scones och te och din pappa beställde kaffe och muffins. Vi satt där i värmen och det var skönt för att vi var kalla efter att ha suttit på bussen. Vi satt högst upp och det var ju utomhus men ett tak över men det var ju kallt för det är nästan frost i Dublin.

 

Vi gick in i en souvenir affär och letade lite tröjor till din mamma och julklappar. Hittade lite men ingen tröja till din mamma. Din mamma vill gärna ha en tröja, behöver lite nya kläder men det är dyrt och finns inte så mycket att välja på.

 

Vi skulle träffa de andra på Hard Rock Café och din mamma och pappa kom för tidigt men vi gick ner i källaren och tog en Guinness i väntan på de andra. Då de kom fick vi vänta ytterligare lite men sen fick vi bord. Det var ju dyrt även här men vi beställde var sin hamburgare och den var mycket god och det var mycket mat. Din mamma orkade inte mer än hälften.

Din pappa handlade en tröja där och sen gick vi tillbaka till souvenir affären och din mamma hittade en tröja, äntligen! En Irland tröja och det känns bra att ha köpt den.

 

Sen gick vi vidare till en pub, vår favorit pub. TP Smith, eller koppar puben som vi döpte den till. De hade en trapp till ovanvåningen som var i koppar. Här var guinnessen betydligt billigare än inne i stan. Det är inte så mycket folk heller och en mysig pub. Då vi kom tillbaka till hotellet tog din mamma, pappa och Ann-Catrin var sin Irish Coffe på hotellet. Man kan ju inte åka hem utan att ha druckit det. Din mamma skrev även lite vykort då vi satt där.

 

Då vi kom upp på rummet tände din mamma lite ljus och drack lite te. Din pappa mös med din mamma men tyckte det räckte med fika.

Av Carina - 5 december 2008 22:26

Klockan ringde mitt i natten idag, din mamma och pappa skulle åka med 6.30 planet och då gäller det att vara uppe i tid. Vi hade packat innan så det var bara att gå upp och äta frukost. Vi kom iväg tidigt men bättre det. Flyget gick i tid och vi kom till Arlanda och där hade vi gott om tid. Vi tog en fika och sen skickade din mamma ett sms till din moster om hon önskade sig något i Dublin. Hon ville ha lite tax-free och det kanske din mamma kan fixa, vi får se. Under flyget gjorde din mamma och pappa en budget, vi fördrev tiden med något nyttigt i alla fall.

 

Då vi kom fram i Dublin väntade Ann-Catrin och Rickard på oss. Men din mamma blev fru Stig Helmer, för nu kom inte din mammas väska. Vi gick till luckan och vips var all engelska borta och vi hörde knappt vad han sa. Men lyckades till slut och gick lite fnittrande där ifrån. Vi träffade Ann-Catrin och Rickard utanför, vi åt lite lunch där på flygplatsen innan vi letade oss in till hotellet. Oj, vad dyrt det var, vi märkte det redan där. Ann-Catrin var vår reseledare och hade kollat upp hur vi tog oss till hotellet och vart det låg.

 

Vi åkte bussen i till stan och det var ganska bra väder, inget regn. Då vi kom till hotellet var inte din mamma och pappas rum färdigt så vi fick packa in oss i Ann-Catrins andras rum. Rickard var lite febrig och stannade hemma och vi andra tog oss ner mot stan. Vi kollade lite i affärer, hittade en 2 euro affär och där handlade din mamma lite julklappar. Men sen satte vi oss på en pub och tog den första Guinnessen och den smakade bra.

 

Gick sen hem och vi fick vårt rum som nu var städat. Din pappa sov och din mamma tog ett bad. Äntligen ett badkar! Sen träffades vi och skulle gå iväg och äta. Det var lättare sagt än gjort, det var fullt överallt. Till slut hittade vi ett pasta- och pizzaställe som vi valde. Det hade god mat i alla fall men allt är så dyrt i denna stad.

 

Efter det gick på en pub ingen och då provade vi en Kilkenny. Din pappa gillar Guinness bättre och din mamma tycker också att den är god här på Irland. Vi var alla trött så vi letade upp en liten affär och handlade lite dricka och kex och så gick vi hem. Din mamma kokade te och vi fikade innan vi gick och la oss. Det blev en ganska tidig kväll ändå.

Av Carina - 4 december 2008 21:47

Varför går man och lägger sig så sent? Din mamma har fortfarande inte lärt sig att lägger man sig sent blir man extra trött på morgonen. Din pappa brukar vara bättre på det men nu har vi kommit hem så sent om kvällarna och liten stund innan man går och lägger sig vill man ha. Så därför vaknade din mamma ytterligare en morgon och var jättetrött. Det tar ju lite på att jobba också fasta att din mamma tycker att det är lite att göra. Din mamma är vanare vid ett högre tempo på Hamrelund, men man ska inte klaga utan utnyttja det till personalvård men din mamma vet ju inte vem alla är ännu. Det är dessutom svårare då man har en handledare att följa efter.

 

Idag hade det inte kommit så mycket snö men för er skåningar som älskar snö kan jag meddela att vi nog har nästan 3 dm snö och det älskar din mamma. Igår kom vi knappt ut på vägen men idag gick det bättre. Men bonden hade inte varit och skottat ännu. Idag körde din mamma direkt till jobbet och satte sig vid datorn. Din mamma har fått lite mer att göra, har skaffat sig mer uppgifter och idag skulle vi på utbildning så din mamma jobbade på till fikat och sen gick vi på utbildning. Det var i e-fact och det programmet kan din mamma och det visade sig att hon kunde mer än de andra cheferna. Det var kul!

 

Din mamma hade sen träff med din pappa. Vi skulle äta lunch ihop och din mamma hade varit inne och kollat vad det var för mat i stan och vi valde pannbiff och lök. Det är mysigt att din mamma och pappa kan luncha ihop och din mamma föreslog att vi kunde göra det en gång i veckan. När vi hade ätit åkte din pappa hem och din mamma gick tillbaka till jobbet.

 

På eftermiddagen hade vi möte med gruppen och tiden gick ganska fort. När vi var tillbaka gjorde din mamma lite mer jobb och rätt som det var, var kl 17 och då checkade din mamma ut och gick mot bilen. Ringde din pappa och undrade om maten skulle vara klar då jag kom hem men det gick han inte med på för han ville sova!

 

Då din mamma kom hem vilade vi en stund och sen lagade din pappa mat och din mamma packade. Din mamma och pappa ska ju åka till Dublin imorgon.

 

Det har infunnits sig ett lugn hos din mamma, kan undra om doktorn hade så stor inverkan på din mamma. Din mamma blev också innerligt glad över Mia och hennes lilla kinapojke. Din mamma har inga problem med att vänner skaffar barn. Det är likadant med Mia i Ljusdal som ska ha barn i april. Din mamma blir så glad över att de lyckas, men din mamma gillar inte att okända är gravida. Då din mamma var i Sundsvall vara alla gravida och din mamma blev lite ledsen när de dök upp överallt. Din pappa sa att du ser säkert många gravida för de är bara de som har tid att fika på dagen. Han är klok din pappa.

 

Då vi var och åt lunch idag köpte vi även graviditetstest, din mamma vill inte dricka en massa Guinness om jag är gravid. Så när vi skulle gå och lägga oss pinkade din mamma på stickan. Förra gången vi gjorde det blev det ett blått kryss innan din mamma doppat ner den nästan. Det var när du var i magen gubben. Denna gång blev det inget kryss och det visste ju din mamma men ändå hade man ju hoppats att det hade varit ett. Man hör ju talas om de som föder barn utan att veta om att de är gravida. Men din mamma letar tecken hela tiden och skulle inte kunna missa det.

Av Carina - 3 december 2008 21:41

Idag sov vi kanske lite för länge, det upptäckte din pappa då han gick ut och pinkade. Han upptäckte att det hade snöat otroligt mycket i natt ca 1,5 dm. Då din pappa kom in igen sa han att vi måste gå upp mycket tidigare för att hinna i tid. Vi åt frukost och så åkte vi till jobben. Det känns lite konstigt att vi kör bakom varandra. Bonden hade inte plogat vår väg så det var lika mycket snö där, så din mamma kom inte ut på stora vägen. Din pappa kom bakom med sin fyrhjulsdriftiga bil. din mamma provade några gånger sen gav jag upp. Då fick din pappa köra upp bilen på vägen. Nu längtar din mamma efter den nya bilen, men vi får vänta 2-3 månader på den. Då din pappa väl fick upp bilen på vägen gick din mamma dit och körde mot stan.

 

Din mamma skulle till grupplokalen först och då kör din mamma dit. Den ligger inne i bostadsområdet och det var rejält moddigt där och svår kört. Efter den träffen körde din mamma ner och parkerade där jag brukar och gick upp till jobbet. Det är mer och mer som din mamma kan göra själv nu och det känns bra.

 

Vi var och åt lunch på ett nytt ställe idag, gamla teatern. Det var god mat och ett fint salladsbord. Då din mamma skulle ta mat kom även skidskyttarna Björn Ferry och Carl-Johan Bergman och även de ville ha mat. Fint besök i stan.

 

Efter lunchen fortsatte vi att jobba och din mamma pratade med din pappa om vad han skulle ta med sig till stan. Vi ska på skidskytte idag, din mamma har fått fribiljetter till idag och då är det herrar 20 km. Din mamma, pappa och Helena var här i fjol, ja även du lille Gabriel då det var VM och det var roligt. Då stod vi på läktaren och idag ska vi stå i spåret, får se hur det blir.

 

Din mamma gick ner till parkeringen, vi skulle träffas där. Din pappa har varit hemma idag och tagit emot vår trapp. Vi hade glömt att den skulle komma idag men din pappa hade skrivit upp det i jobb kalendern. Då kom även tvättmaskinen och en pump till värmen. Nu har vi allt här förutom golvet men din pappa ska skicka efter det i nästa vecka. Då din mamma kom ner till järnvägen kom din pappa där och din mamma fick skjuts ner till bilen. Din pappa har kört med din mammas bil men han gillar inte det. Men din mamma måste ha din pappas bil då din mamma kör mest, din pappa kör ju mest tjänstebil.

 

Vi tog din pappas bil upp till skidskyttet och sen fick vi gå upp till arenan. Vi hade tagit med lite varmchoklad och pepparkakor så vi hoppades på att det skulle finnas någon form av mat att handla där. Det fanns hamburgare, så vi köpte det och sen letade vi upp en plats i spåret. Vi stod nära läktaren och såg skjutvallen men inte hur de sköt. Vi såg alla och var med om känslan av live sport men nästa gång ska vi vara på läktaren för det är bättre. Det snöade för fullt och vi drack varmchoklad då vi stod där och kollade. Men när alla svenskar hade skjutit färdigt gick din mamma och pappa iväg. Vi hörde ju ändå inte hur det gick så vi tänkte att vi kunde få veta då vi hörde på radio.

 

Linda ringde då vi stod där, så vi pratade lite och då sa hon att nu är du en riktig Östersundare. Nu både bor och jobbar du här. Det kändes bra då hon sa det för innan dess var din mamma ju bara nybyggare. 

 

Vi körde om parkeringen och hämtade den andra bilen och körde till Statoil och köpte en ny gasoltub. Den andra tog ju slut igår och vi vill gärna ha lite värme. Sen upp på stationen, vi var kalla så det var skönt med en varm dusch. Din mamma skulle ha klippt din pappa men vi orkade inte, vi hade duschat så varmt att vi var helt slut. Vi körde hem och packade in i husvagnen, din pappa kopplade in den nya gasoltuben och din mamma fixade fika. Vi satt sen vid våra datorer och lekte tills klockan var för mycket…

Av Carina - 2 december 2008 21:36

Idag vaknade din mamma med ett leende på läpparna. Din mamma blev så glad för att Mia troligen ska få hämta en liten kille snart. Din mamma skulle vilja ringa till henne direkt nu på morgonen och fråga en massa men hon är kanske inte vaken.

Vi kom i säng sent igår och din mamma var trött idag. Men till slut kom vi upp, eller din mamma och idag var vi lite sena. Din pappa kommer alltid upp i tid eller i princip alltid, i alla fall då han vet att vi måste upp. På helgerna kan han ligga kvar och mysa med din mamma men då vi måste upp går din pappa upp.

 

Din mamma jobbade på och dagarna går ändå ganska fort fast att din mamma tycker att det är lite att göra. Det är svårt för din mamma att göra allt eftersom att jag inte lärt sig allt ännu. Men din mamma tar för sig mer och mer och ser till att hon har jobb.

Din mamma ringde till mäklaren och sa att jag godtog budet. Mäklaren ringde igår och sa att det fanns ett bud på 700000 kr och din mamma tyckte egentligen att det var för lite men det vore skönt att få det sålt. Dessutom berättade han att efter nyår måste man göra en energi besiktning och blir det anmärkningar måste man åtgärda dem och det vill inte din mamma göra. Alla fönster läcker ju som såll… mäklaren skulle dessutom sänka sitt arvode. För din mamma att det blir ju inget över då lånen är borta och efter allt slit din mamma gjort i huset känns det inte bra. Men din mamma och pappa tog beslutet igår att sälja ändå och idag då din mamma ringde sa mäklaren att de ville komma och titta en gång till och sen skriva kontrakt på torsdag. Din mamma kan ju inte komma ner och skriva på kontraktet, din pappa kan komma men inte förrän nästa vecka och då skickar han upp kontraktet istället. Det kändes trist då det var sagt men ändå en viss lättnad. De hade uppsägningstid så troligen blir det i mars.

 

Idag skulle vi till bilhandlaren efter jobbet. Din pappa hade bestämt träff kl 16.30 men din mamma skulle komma senare då jag slutat för dagen. Din pappa kan ställa alla tekniska frågor och träna på att pruta och så kan din mamma komma och provköra och skriva under.

Då din mamma kom satt de fortfarande och diskuterade olika möjligheter. Din mamma fick veta att de bara tog 25000 för din mammas bil i inbyte. Din mamma blev arg, min fina bil… inte nog med att ingen vill ha din mammas hus, ingen vill ha din mammas bil heller. Det är väl ändå tur att din pappa i alla fall vill ha din mamma.

 

Din pappa var klar med säljaren och vi gick ut för att få provköra bilen. Din pappa började och sen tog din mamma vid. Din mamma som är lite feg för att köra på vintervägar. Gillar inte att kasa på vägen, men nu när det var en bil med anti sladd och fyrhjulsdrift och då vågade din mamma sig på att ta ut svängarna. Det gick bra, sladdade inte alls och det var riktigt kul att köra.

 

Vi gick in och bestämde att vi skulle beställa en bil. din mamma frågade om man kunde få knappar på vår ratt eller om var tvungna att byta ratt om vi vill ha knappar på den. Din mamma tror att det är bra för säkerheten. Vi kunde bara få dit knapparna och det lät ju bra, men vi bestämde inte oss för om vi ville ha det eller inte idag, vi har ca en vecka på oss att bestämma oss för ev förändringar. Vi valde till slut en vit, efter lite vånda men det är en fin vit färg. Vi gick därifrån nöjda, det blev kanske lite dyrare än vad vi tänkt men det är ändå billigare än vad din mammas hus kostar i månaden. Så då känns det inte lika dyrt länge. För vi lämnar huset då vi får bilen ungefär.

 

Idag hade din mamma tagit reda på om det var öppet på Arctura och det var det och vi åkte dit. Imorgon börjar skidskytte och det var fullt med folk på arenan. Vi åkte upp, det är som en stor ackumulator tank, de har varmvatten där från fjärrvärme verket, en stor termos på ca 100 m. Längst upp är det en restaurang och där satte vi oss vi ett fönster så vi kunde se stan och stadion. Det snöade så pass mycket att man knappt kunde se stan. Din mamma älskar snö och kan inte få nog av det. Vi åt gott, otroligt gott och sen åkte vi och handlade innan vi åkte hem.

 

Då vi kom hem visade det sig att gasolen hade tagit slut och det var jättekallt i husvagnen. Din pappa gick ut för att kolla hur det såg ut och den var tom. det har gått fort, men vi har ju värmen på hela dagarna och nu är det kallt ute. Vi fick sätta elen på 2000 W och det blev fort varmt som tur var.

 

Din mamma och pappa vet inte riktigt om vi ska göra ett graviditet test nu. Vi ska åka till Dublin och dricka Guinness och vill inte förstöra det med att vara gravid. Men och andra sidan funderar vi mycket mer nu på att vi kanske är med barn fast att din mamma inte tror det och då kunde vi skippa den tanken. Så ibland vill din mamma göra test och ibland inte. Din mamma trodde att din pappa skulle komma hem med ett test redan nästa dag men det har han inte gjort. Din pappa är också nervös och han önskar inget annat att din mamma blir med barn och du får ett syskon. Det verkar nästan som att din pappa är mer angelägen än din mamma. När vi kollade bil så kollade din pappa att det skulle få plats med en barnvagn, han kollade med Golf säljaren då han väntade på vår säljare. Den får plats, annars hade vi inte köpt bilen. Vi får fundera hur vi ska ha det och bestämma oss innan fredag om vi ska testa eller inte.

 

Nu har din mamma och pappa blivit med bil i alla fall. Men vi har förlorat ett hus, och din pappa sa faktiskt idag att det var ju i din mammas hus som vi träffades första gången. Det har inte din mamma tänkt på innan men nu när han sa det så har din mamma ännu svårare för att lämna det ifrån sig.

Av Carina - 1 december 2008 21:38

Idag gick din mamma och pappa upp tidigt. Din pappa ska till Stockholm och då blir det tidigt. Klockan ringer redan 4.40 och det är tidigt, din mamma kan inte börja jobba lika tidigt för jag har inga nycklar ännu. Så när din pappa åkte satt din mamma kvar och skrev i bloggen och kollade på tv. Din mamma kom dessutom iväg lite sent, hade tänkt åka tidigare.

 

Det snöade idag och din mamma var lite orolig över att din pappa inte skulle komma iväg i tid men det gjorde han och han kom tom lite tidigt till Stockholm. Din mamma jobbade på och dagen gick ganska fort ändå. Din mamma tänkte jobba länge eftersom att din pappa inte kommer hem förrän kl 20. Men din mamma kom på att hon skulle vilja låna tvättmaskinen av Mona. Så jag sms:ade till henen och det gick bra så när jag slutade åkte jag bara hem om och packade en väska och åkte till henne.

 

Då din mamma gick från jobbet idag ringde det och det var doktorn på gyn. Hon hade pratat med kuratorn och hon hade sagt att vi ville få en tid hos en doktor. Din mamma fick berätta lite om hur det varit, att du föddes i vecka 36. Hon hade inte förstått att det var så sent. Hon förstod vår oro men började fråga ut din mamma om vilka problem jag har. Då sa hon att vi nog inte hade några fertilitets problem.

Då din mamma berättade att du Gabriel kom till på första försöket och då sa hon att dina äggstockar är nog inte så gamla som du är. Hon trodde inte heller den oregelbundna mensen och dipparna hade med menscykeln att göra utan det kunde bero på något helt annat.

Men eftersom att din mamma är så orolig ville doktorn ändå göra något för din mamma. Eftersom att man inte får hjälp med barnlöshet förrän man har försökt i ett år och det har ju inte din mamma och pappa.

 

Hon började med att fråga om din mamma var gravid. Nej, sa jag och då frågade hon om jag var säker och det är din mamma. Men hon gav sig inte och till slut frågade hon om jag gjort ett graviditetstest och det har ju inte din mamma. Då sa hon att det är det första du ska göra, annars gör jag det. Man kan ha blödningar i början av graviditen.

Men hon kunde tänka sig att man började med några enkla undersökningar. Så hon sa att jag kunde komma och lämna blodprov och att hon även skulle skicka din mamma på ett nytt cellprov. Det är nog 1½ år sen din mamma gjorde det sist och det är ju bra att utesluta saker. Så hon skulle skicka en kallelse till det.

Din mamma skulle också lämna blodprov och då måste jag göra det då jag har mens, på tredje till femte mens dagen då hormonerna är som högst eller vad man nu mäter med. Så din mamma ska gå upp till labbet på sjukhuset och ta dessa prover under någon av dessa tre dagar vid nästa tillfälle.

 

Din mamma sa att kan jag inte få några barn är det okej men då vill jag veta det nu och inte om fem år. Men vetskapen av att det inte stämmer och att jag inte känner igen mig i mig själv gör din mamma orolig. Din mamma sa till doktorn flera gånger att det är det att jag inte mår bra som är det värsta. Hur ska det bli då jag jobbar, inte kan jag bara börja gråta där som jag gjort hemma då det kommit på.

 

Då din mamma prata färdigt med doktorn ringde jag till din pappa och berättade. Tänk att det gick så fort. Kuratorn sa att hon inte kunde lova att vi skulle få någon tid och inte heller när om vi fick en. Vi fick bara veta att det var lång väntetid vid fertilitetskliniken, och vi uppfattade att det skulle ta tid. Nu gick det bara några dagar och så hörde hon av sig.

 

Din mamma hörde på din pappa hur glad han blev då din mamma sa att doktorn tyckte att vi skulle göra graviditet test. Hur hoppet i honom tändes. Men även din mamma tyckte att det verkade bra som doktorn sa att det troligen inte var något fel på din mamma. Detta kanske gör att din mamma kan koppla av. I alla fall släppte ett gummiband kring din mammas hjärta då jag la på luren. Detta är kanske det ända som behövs för att det ska gå bra igen.

 

Doktorn skulle skicka efter journaler från Lycksele och Hudiksvall.

 

Då jag kom till Mona la jag in tvätten och fikade med familjen. Hennes barn är inte så blyga utan den lilla tjejen satt i din mammas knä. Tvätten tog lite tid och det visade sig att tvättmaskinen hade hakat upp sig. Din mormor ringde och din mamma pratade med henne. Det är inte så ofta vi pratar och det var bra att prata där det är bra täckning. Din pappa ringde sen och då sa din mamma att hon skulle komma hem när som helst men det blev det ju inte eftersom att tvättmaskinen hackade upp sig.

 

Till slut kom din mamma iväg och åkte hem till din pappa och käkade lite mackor. Din mamma hade fått ett sms från Mia och trodde det var på dejten men det var på hennes lilla Kina pojke. Hon har äntligen fått ett litet adoptiv barn. Det är inte helt säkert för de ska kolla så han mår bra och att allt stämmer men honom. Gör det, det så får hon troligen åka och hämta honom i mars. Din mamma blev så otroligt glad, detta har vi väntat på i över 3 år! Berättade för din pappa och var helt salig. Vilken dag, först att doktorn lättade din mammas hjärta med att berätta att det nog inte var något fel på din mamma och så Mia. Detta gjorde att din mamma sov extra gott

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards