Alla inlägg under oktober 2008

Av Carina - 23 oktober 2008 23:02

Idag hade din mamma sovmorgon. Det var välbehövligt och din mamma mår bra av att sova ut lite då hon är i Ljusdal. Nu för tiden vilar din mamma bara ut då hon är i Ljusdal, orkar inte packa utan vilar mycket och är social.

 

Satt idag och läste igenom alla kommentarer på bloggen och då kom tårarna, de bara rann och rann. Samtidigt kändes det befriande och skönt. Tänk så många som har tänkt och säkert tänker på din mamma. Vilka fina ord det står där och det värmer din mamma så otroligt mycket. Din mamma tänker mycket på dig Gabriel och hur det skulle ha varit om du varit med oss. För det första skulle du inte ha hetat Gabriel då men nu känns det som det är det enda rätta namnet. Din mamma tänker att skulle du levt hade inte din mamma behövt söka jobb. Din mamma och pappa skulle ha pysslat om dig och din pappa skulle ha haft gjort en säng till dig i husvagnen.

 

Din mamma satt länge upp och skrev i bloggen, snart är jag ikapp igen. Gick ner för att fixa lite välling men gick sen upp igen. Din mamma ringde även till kuratorn i Östersund. Din mamma skulle verkligen behöva prata med någon nu. Det virvlar så otroligt många tankar huvudet nu så din mamma tror nästan att hon håller på att bli knäpp ibland. Nu hade hon semester och kom inte tillbaka förrän på måndag. Din mamma vet inte om hon kan vänta så länge men får väl hålla tillgodo med din pappa så länge.

Din morfars fru ringde. Vi hade bestämt att hon skulle ringa idag då din mamma var i Ljusdal. Vi pratade om allt möjligt. Din morfar var och klippte sig så honom pratade jag inte men vi bestämde att din mamma och pappa skulle komma dit lördagen den 1 nov kl 14. Din morfar äter alltid lutfisk på allhelgona helgen men han får hålla tillgodo med annat då din mamma och pappa kommer. Men han vill nog hellre att vi kommer än att han får lutfisk.

 

Till slut gick din mamma upp och då var det redan lunch. men din mamma hade inte tid att ha lunch, utan fortsatte att kolla i datorn och gick in på msn. Pratade lite med en tjej där och sen fick din mamma ett ryck och gick ut och gick. Din mamma har lovat sig själv att promenera varje dag då jag är i Ljusdal. Men igår var din mamma och simmade så då räckte det. Dessutom gick jag ner till köpingen. Din mamma gick ut och gick i 40 minuter. Det kändes bra, och sen gick jag in på Ica för att handla lite lunch. Det finns inget hemma hos din mamma nu utan det är bara till att handla då man kommer hem. Din mamma brukar gå ut och äta lunch men idag ville din mamma äta hemma.

 

Åt lunch och så satt din mamma en stund till vid datorn. Samtidigt packade jag ihop och började packa in i bilen. Din mamma har lånat ut huset i helgen och då måste det vara någorlunda rent där. Din mamma var även ute och plockade äpplen, har fått kartonger att lägga dem i så de ligger ett och ett. Då är det lättast att hålla dem vid liv. Det finns hur mycket äpplen som helst. Din mamma ska plocka mer när jag kommer hem nästa gång.

 

Då var det bara duschen kvar. Då jag var på väg in där så blev jag så ledsen. Det hade legat och lurat länge men då bröt det ut och jag kunde inte hålla det tillbaka. Det har jag försökt hela tiden men nu tänkte jag bära eller brista. Det är bättre att gråta rejält än att hålla inne det. Men det tar så mycket på krafterna att gråta så därför försöker din mamma att låta bli. Så hela duschen grät din mamma rejält. Riktigt rejält och det gick inte att sluta. Då din mamma kom ut tänkte jag att jag skulle skriva i bloggen så jag fick det ur mig. Började men sen ringde Anna. Din mamma hade skickat sms till Anna och Pernilla och gratulerat dem på deras bröllopsdag. Hon hade nog inte väntat sig att din mamma skulle gråta henne i örat. Din mamma hade inte tänkt svara men då det var Anna svarade din mamma i alla fall. Då hon frågade vad jag gjorde eller hur det var? Grät bara din mamma och sa att det var för djävligt. Att din mamma bara tänker hela dagarna på att bli gravid och blir det inte. Anna är så klok och säger så kloka saker. Ni har ju bevisat att ni kan, eftersom att Gabriel blev till. Men då tänkte din mamma att det var lika mycket tur att vi blev med barn då och lika mycket otur att du inte fick leva Gabriel. Din mamma grät och det kändes som om det aldrig skulle ta slut. När det väl börjar tar inte slut i alla fall inte så fort.

 

Det kändes bättre av att han pratat med Anna och hade det inte varit för att din mamma skulle på intervju imorgon hade jag stannat kvar i Ljusdal. Din mamma var inte i skick att åka 21,5 mil i mörker men var ju tvungen. Dessutom längtar ju din mamma så mycket efter din pappa och önskar inget annat än att få kramas med din pappa.

Nu blev din mamma försinkad då hon grät hela tiden. Då din mamma gråter hela tiden är det svårt att köra bil. Det går inte att köra då tårarna rinner hela tiden.

Då din mamma var på väg ut, äntligen hade tårarna slutat men det var med våld som din mamma höll dem tillbaka. Då ringde bankmannen, och det var nog tur för din mamma. Han ställde massa frågor och din mamma svarade på de flesta men han skulle även ringa din pappa imorgon.

 

När han pratat färdigt gick din mamma ut till bilen och körde norrut. Din mamma hade fixat fika som jag hade med mig. Din mamma var lite orolig över att få prata med din pappa. Det känns som din mamma kommer att gråta igen då jag hör hans röst. Din pappa hade skickat ett sms att det bara var upptaget hos din mamma. Då din mamma pratat färdigt med Anna skickade jag ett sms till din pappa om att jag var ledsen och behövde pratat med Anna. Så din mamma var oroligt över att din pappa skulle ringa då han hade landat och att din mamma skulle bli ledsen igen. Men din mamma fick ett sms från din pappa att han skulle ringa då han kom hem. Det gjorde han men vi pratade om annat men sen sa din pappa, du var ledsen? Då sa din mamma att hon inte ville prata om det nu men att vi kunde göra det då din mamma kom hem.

 

Din mamma pratade med din pappa ända tills Hara då han skulle ringa till din farfar men lovade att komma ut om en kvar då din mamma kom hem. Så din mamma körde hem men ingen pappa där inte. Din mamma var ju inte i skick att vänta, höll på att börja gråta igen. Började packa ihop och sen ringde din mamma till din pappa men det var upptaget. Då skickade din mamma ett sms för då hörs det i telefonen och han borde fatta att din mamma var här. Men inte, då började din mamma packa ut ur bilen. Då kom äntligen din pappa. Han bad så mycket om ursäkt, din farfar var så pratsugen. Din pappa hjälpte din mamma med packningen och vi gick in. När vi packat in ställde vi oss och kramades och din mammas tårar började rinna igen. Vi stod där länge och bara kramades och din mamma grät och berättade hur det kändes. Att din mamma inte tror att vi kommer att få några fler barn. Vi är dessutom för gamla för att få någon hjälp. Dessutom känns det som att din mamma håller på att bli knäpp och att din pappa inte alls verkar tänka på det. I alla fall inte på samma sätt som din mamma och inte lika ofta. Nu sa din pappa att han visst tänkte på det men ville inte lasta det på din mamma. Han vet att din mamma är mycket känsligare än han så därför försökte han göra det bättre för din mamma genom att inte lasta mig med vad han tänker på. Då vi stått och kramas otroligt länge satte vi oss och kollade lite på tv innan vi gick och la oss. Där kramades vi igen och din mamma grät igen. Försökte snyta mig hela tiden men det kom bara mer och mer. Kunde knappt andas så täppt din mamma var. Men till slut somnade din mamma och det var skönt att hon var tillsammans med din pappa igen.

Av Carina - 22 oktober 2008 14:59

Idag skulle vi gå upp mitt i natten. Din pappas taxi kommer och hämtar honom 5.30 och det är tidigt. Vi åt frukost och så hjälpte din pappa till med att bära ut packning till din mamma. Pussade din pappa innan han åkte iväg. Din mamma satt kvar och åt frukosten färdigt. Packade det sista och så 5.50 åkte din mamma mot Ljusdal. Din mamma vill inte sova själv i husvagnen utan passar på att åka till Ljusdal då din pappa är borta i Stockholm.

 

Det var mörkt länge nu men det gick bra att köra. Din mamma ringde din pappa för att få höra hans röst innan han stiger på planet. Din mamma gillar inte att din pappa är uppe i luften och flyger. Får massa idéer om att han inte ska komma hem mer igen. Din mamma kan inte lugna ner sig igen förrän han har landat och ringt din mamma igen. Sådant har inte din mamma reagerat på tidigare men nu är jag jätte känslig. Kan inte förlorar din pappa också. Det är likadant med mig själv, har inte tidigare kollat efter älg på vägen men nu tycker din mamma att det står älgar i alla hörn längs vägen. Din mamma har blivit lite knäpp.

 

Ringde till din mormor och meddelade att det fanns julklappar till din mamma i hennes gamla soprum. Helena har varit där och ställt dit dem. Vi brukar använda det rummet för sådant. Berättade för din mormor att din mamma ska på anställningsintervju på fredag. Det känns bra, riktigt bra faktiskt. Din mormor hade precis vaknat och åt frukost och hade inte tid med din mamma längre. Det går bra nu när din mamma hör på bok och kör bil, annars blir din mamma så rastlös och vill ha sällskap. Nu är mp3 spelaren din mammas sällskap.

 

Då din mamma kom till Ljusdal satt jag igång en diskmaskin och en tvättmaskin. Packade in allt och sen åkte jag till Bollnäs.

 

Åkte inom Hamrelund då din mamma kom till Bollnäs. Skulle simma med Inga-Britt kl 11 men var ju redan i Bollnäs kl 10. Din mamma skulle in och hämta sockor till din kusin Ian. Majken har stickat ett par jättefina där det står Ian på och en lite bil på baksidan.

Satte mig inne hos Marianne och pratade med henne. Vi pratade om hur trevligt vi hade det då de var hemma hos din mamma i Ljusdal och en massa annat.

Hon ska fixa ett arbetsgivarintyg till din mamma för på måndag blir jag arbetslös.

 

Då din mamma satt där kom det personal förbi som ville hälsa på din mamma. För varje gång din mamma är där träffar hon nya ansikten som jag inte sett sedan jag gick hem i våras och det är kul. Idag träffade din mamma fyra nya ansikten och det är svårt att hålla ögonen torra då man kramar om dem. De har betytt så otroligt mycket för din mamma. En av tjejerna tackade jag extra mycket då hon var med och skickade mitt Gabriel halsband som din mamma är så otroligt glad för. Skulle inte klara mig utan det nu längre. Har det på mig nästan varje dag, inte alltid då jag bygger.

 

I tisdags då vi skulle in och fira vår halvårs bröllopsdag hade jag glömt halsbandet i husvagnen och då blev jag helt oroligt. Jag måste ha det på mig, som tur var hade vi glömt lite annat också så jag kunde gå in och ta det på mig och genast kände jag mig bättre till mods. Jag känner mig dessutom så fin i det.

 

Det känns så kul att komma tillbaka och se att de är glada över att se mig och att de inte glömt bort din mamma ännu i alla fall. Jag tror inte din mamma kommer att få sådan fin personal mer på något annat ställe. De har varit helt underbara på Hamrelund. Men det är känslosamt att vara där, det tar fortfarande på krafterna men det känns lättare för varje gång. Träffade också en av mina favoritgubbar. Han och jag brevväxlar med varandra och nu har din mamma lovat att skicka kort till honom på din mamma och pappa och på det nya huset vi bygger.

 

När klockan var elva fick jag skynda iväg till badet. Inga-Britt var redan där och simmade. Din mamma hoppade i och simmade nog nästan 500 m om inget annat gick det i alla fall bra och axeln protesterade inte ett dugg. Bastade lite och bubblade lite. Din mamma vägde sig på vi kom ut igen och den vågen visade 3 kg mindre än vad din pappas våg gör. Där hemma väger dessutom din mamma sig innan frukosten och nu var ju det nästan lunch. Din mamma gillade denna våg mycket bättre.

 

Vi åkte till Lustgården för att äta lunch. Träffade ytterligare två där som vi bestämt träff med. De ska också vara med på mötet i eftermiddag angående dialog. Det var gott men tyvärr var förrätten slut. Vi satt där tills det var dags att åka till möte. De andra två var redan där då vi kom, de hade inte varit med på lunchen.

Vi hade ett bra möte, vi hade mycket att prata om tyckte jag. Detta med dialog tycker ju din mamma är så otroligt kul.

 

Efter mötet körde din mamma hem. Idag ska vi ju till Järnvägs och äta middag. Linda och Mia ska bjuda ut din mamma och Maggan för att vi har fyllt 40 år. Din mamma var ju redan ren och snygg så jag satte mig framför datorn och brände lite skivor istället. Men tiden var knapp och snart fick din mamma ge sig iväg. Hade väntat på att din pappa skulle ringa. Men de verkar ha fulla dagar så de är iväg men han ringde precis då din mamma skulle gå iväg. Pratade med honom då jag gick dit. De verkade ha en bra dag och din mamma har ju också haft en bra dag och nu ska den bli ännu bättre.

Längtar efter att träffa tjejerna, det är inte så ofta längre. Sist vi träffades alla fyra var då din mamma kommit hem från Lycksele. Men det var ju ingen rolig träff men det var helt underbart att de kom och jag fick ju ett halsband av dem som jag inte tagit av mig sedan dess. Det står mamma på det och har ett litet hjärta hängande sidan om som symboliserar dig Gabriel. Får din mamma fler barn ska jag hänga dit fler hjärtan.

 

Linda var redan hos Maggan och vi gick så fort din mamma kom. Din mamma hann inom och prata lite med Fredrick angående älgkött. Mia var redan där då vi kom och vi gick och satte oss. Vi beställde och då visade det sig att Mia ska ha barn i april- grattis. Din mamma blev riktigt glad. Än så länge blir inte din mamma besviken då andra blir gravida då inte din mamma blir det utan jag bara unnar dem det. Hon har ju en kille sen tidigare som nu ska bli storebror.

Linda är nykterist, Mia gravid, Maggan hade jour och då fick din mamma står för alkoholen. Din mamma tog en öl. Men det behövs inte i detta sällskap. Din mamma och Maggan fick även var sin blomma. Men det var ju en jättebra present att vi kunde gå ut och äta så här. Vi bestämde, igen, att vi ska träffas oftare. Nu har vi bestämt att vi ska träffas en gång i månaden så det blir var fjärde månad hos din mamma. Vi ska parera det med Maggan så hon inte har jour. Första träffen ska vi ha hos Maggan men vi ska se om din mamma får jobbet. Får då får vi ta en helgdag annars kan vi ta då din mamma har planerat att komma till Ljusdal. Nu får vi minsann skärpa oss så vi verkligen träffas.

 

Kvällen gick jättefort och när de började blåsa ut ljusen på borden omkring oss kände vi att det kanske var dags att gå hem. Dessa 4 timmarna gick fort. Din mamma åkte med Mia som skjutsade din mamma hem, det är ju inte så varmt längre.

 

Skickade sms till din pappa men han målade och drack vi och hade inte tid. Din moster skickade ett sms och undrade om din mamma var varken och det var jag. Hon ringde, och nu ska hon söka ett nytt jobb. Ville ha hjälp men när vi pratade visar det sig att hon är mycket mer påläst än vad din mamma är så det är nog mest ett moraliskt stöd din moster behöver.

 

Din pappa skickade sms så din moster och jag avslutade och din mamma ringde din pappa. Han var inte nykter och trött. Det har gått mycket vin och öl men de hade haft trevligt. Din mamma släckte dator och lampan och la mig ner. Så när jag pratat färdigt med din pappa och sagt god natt somnade jag gott.

Av Carina - 21 oktober 2008 14:58

I natt vaknade vi vid halv ett av att det var full storm. Din mamma trodde att tältet skulle lyfta igen, trodde jag det igår så var det bara en fin vind nu är det full storm. Hela husvagnen skakade och det kändes inte alls bra. Det tyckte inte din pappa heller. Flyttade över öronproppen till andra örat så jag kunde ligga nära din pappa. Det var kallt, din mamma frös och letade upp handdukarna på hyllan och la dem över mig.

Sov lite si och så i natt, var vaken ofta av vädret. Tänk när vi ska bo i huset och då kan det blåsa bäst det vill.

 

Din pappa lägger upp en mur mellan din mamma och pappa på nätterna då din mamma är het som en kamin. Han undrar om jag inte flyter bort i svett så varm som jag är. Men din mamma är inte så varm tycker jag, utan jag lider inte av det. Kan tom tycka att det är kallt fast att jag är varm.

 

Vi var uppe tidigt för din pappa skulle jobba idag igen. Din mamma höll honom sällskap vid frukosten och det var meningen att jag skulle följa med honom men bestämde mig för att komma senare. När din pappa hade gått satt din mamma sig vid datorn och skrev. Tittade lite på tv samtidigt. Såg att barn i vissa kommuner betygsätter sina lärare och det tycker jag är det bästa som hänt i skolvärlden på länge. Vissa lärare gör likadant i alla sina lärarår vare sig det har ändrats i läroplanen eller inte. Jag anser att läraryrket är det yrke där du kan klara dig igenom alla år utan att ändra sig om du inte själv vill. Detta är ju även för att rektorerna inte vågar slå ner näven.

 

Rätt var det var kom det en duns på husvagns väggen, din mamma trodde det var någon som knackade. Men då jag drog upp rullgardinen såg din mamma en fågel som flög vilse inne i tältet. Undra hur det kom in där, det är ju nerdraget över allt. Tootsie jagade runt den där men din mamma tyckte synd om fågeln och gick ut och öppnade tältet rejält. Då flög den ut och Tootsie sprang efter.

 

Vid tiotiden åkte din mamma upp till din pappas jobb. Vi skulle byta däck på din mammas bil, vi behöver dubbdäck nu och så skulle vi duscha på riktigt. Din mamma gillar inte vår dusch nu längre för det är så kallt. Vi måste ju använda den förstås men det är skönare att duscha i en riktig dusch. Väskan var packad och din mamma låste och åkte iväg.

 

Idag är det 6 månader sedan din mamma och pappa gifte sig och det är lika länge sedan du skulle ha födds Gabriel. Detta ska vi fira, vi ska äta lunch på Arctura, vattentornet i Östersund. Vi ska på banken sen och däremellan ska vi gå lite på stan igen. Ska ju handla paket till kusin Ian.

 

Däcken blev hämtade och påsatta, din pappa sköljde även av din mammas bil och det var behövligt. Sen sköljde vi av oss själva och klädde oss fina dagen till ära. Din mamma hade glömt din pappas skor så vi fick åka hem en sväng innan vi åkte till stan. Nu visade sig att Arctura var stängt för de renoverade där. Det är andra gången vi försöker äta där utan resultat. Nu fick vi åka ner till stan igen och hitta ett nytt ställe. Det gjorde vi men inte så mysigt men det fick ju gå för nu började din pappa surna till ordentligt för han inte fått mat i tid. Maten var si så där men vi åt och din pappa började piggna till. Han mår nog inte så bra nu för han blir lätt irriterad. Det är mycket för honom på jobbet och så bygget. Det blir lite väl mycket. Får vi bara isolerat taket, så vi kan få in kamin och ackumulatortanken blir det bättre. Då kan han jobba mer på jobbet och efter det att vi varit i Skåne kommer din farmor och farfar ner och då blir det mycket gjort även om din pappa jobbar på sitt riktiga jobb.

 

Din pappa skulle till Clas Olson igen och när vi handlat färdigt kom din mamma på att vi skulle ha en nippel. Den har vi försökt köpa flera gånger och glömt den varje gång så nu fick din pappa gå in igen och handla den.

 

Din pappa gick till bilen med sakerna och hämtade pappret till banken och din mamma gick för att handla till kusin Ian. På H&M hittade din mamma ett par regnbyxor och en fleece fodrat regnjacka. Den hade kostat 350 kr och nu var nedsatt till 98 så din mamma kunde inte låta bli att handla den. När din mamma kom till kassan visade det sig att det var halv priset plus att din mamma hade 10 % så den kostade 45 kr, billigt! 

Hittade din pappa på fiket och vi fikade där och när vi gjort det gick vi och handlade ett par gummistövlar. På vägen till banken handlade din mamma även en par almanacka. Som vi kan ha i huset sen och planera in både för din mamma och pappa.

 

Vi var lite tidiga på banken så vi fick vänta lite. Men sen blev det vår tur och vi önskade mer pengar. Vi ska lämna in lite fler uppgifter och sen ska han skriva papper och så ska vi komma tillbaka igen. Vi behöver ju inga pengar just nu men snart så.

Gick in på Ica och handlade bananer och sen körde vi till Frösön och åt middag.

 

Då vi kom hem på kvällen gjorde din pappa en budget och din mamma kollade bloggar av olika slag. Skrev också i bloggen. Helena skulle ringa till din mamma men eftersom att vi skulle upp så tidigt skickade din mamma ett sms och sa att vi får höras imorgon. Men då ringde Helena. Hon ska ju åka till Bali imorgon och inte komma hem på flera veckor. Så din mamma pratade med henne. De hade varit på vin lotteri och Mia var också i bilen. De hade pratat om dansbandsfesten, din mamma hade föreslagit sin födelsedag som ett bra datum. De andra hade tyckt att det verkade bra.

 

Då din mamma pratat färdigt med Helena gick jag och la mig, din pappa låg och läste Clas Olsons nya katalog. Men vi släckte tidigt och somnade fort. Det skulle inte blåsa så mycket i natt som tur är.

Av Carina - 20 oktober 2008 14:57

Din mamma sov då klockan ringde. Öronproppen gjorde nog susen för din mamma har sovit bättre i natt. Men axeln bråkar ju ändå, men magontet är bättre och nu kan din mamma ligga på magen igen.

 

Efter frukosten och att din pappa hade åkt till jobbet satte sig din mamma vid datorn. Såg ett tv program igår om den familj som fått två döda barn, de var födda alldeles förtidigt och nu ska de ha ett tredje. Letade upp henne blogg och sen läste jag där och lite på andra bloggar. Där stod att hon inte gillade ordet ”att skaffa barn”. De skaffar man inte bara utan de kommer till en. I tanken på hur din mamma hade det igår är det precis så som din mamma tänker. Man kan skaffa sig saker men barn skaffar man inte sig.

Förlorar man ett barn är det lätt för andra att säga, skaffa ett nytt… gör man även det då någons man dött! Skaffa dig en ny man… det är inte så lätt som folk tror. Vissa blir ju gravida hur lätt som helst. Vissa kanske inte borde bli det… men sen har vi oss andra. Det finns säkert dem som tycker att 6 månader inte är mycket att vänta då de har väntat i några år men längtan är desamma efter ett barn. Din mammas största problem är ju att hon inte bli yngre.

 

Din pappa hade tagit med sig disken till stationen. Det är bättre att vi gör så än att din mamma tar med det till Ljusdal. Han fick inte plats med allt så din mamma diskade upp det som var kvar hemma. Din mamma skulle gå ut och gå idag men det är ju storm ute, det är mycket otrevligt väder så din mamma fick göra nytta inne istället. Så jag skrev ifatt lite i bloggen, lite och lite, en hel vecka faktiskt.

 

Din mamma blev hungrig och började längta efter att din pappa skulle komma hem. Till slut ringde han och var på väg hem. Din mamma satte på maten och det var klar när din pappa kom hem. Satte in disken och åt lunch.

Vi sov en stund och fikade innan vi gick ut och jobbade. Det ska isoleras igen. Det är det som gäller idag. Men nu börjar vi få rutin på det och det går fortare nu. Din mamma skär isoleringen och din pappa sätter dit den. Vi åt mat och så jobbade vi vidare. Vi blev färdiga med det ena facket över köket. Så nu är tre fack av fyra isolerade!

 

Då vi höll på där ringde din mammas telefon. Det var från östersunds kommun och de vill att din mamma ska komma på anställningsintervju på fredag. Visserligen är det ett vikariat som biträdande enhetschef, ett jobb din mamma helst inte skulle vilja ha men blev ändå jätteglad. Det är bättre att få komma på någon intervju än att bara söka jobb. Din mamma blev bara gladare och gladare ju längre kvällen gick. Nu tom hoppas din mamma på att få detta jobb.

 

Vi började sen på sista facket. Vi satte upp vindduken och reglarna. Men då vi gjort det gjorde vi kväll. Din mamma var lite sugen på att börja isolera men Anna och familj skulle komma. De ska åka med tåget hem till Stockholm igen och ska hämta upp din mamma så vi kan får tillbaka bilen de har lånat.

 

Vi satte oss i soffan och din mamma gjorde sig redo för att gå ut. Nu är det mörkt och det är blåsigt som bara den. Känns som att tältet är på väg att lyfta. De ringde då de var här på infarten och då gick din mamma ut. Fick ta ficklampan med mig.

Vi åkte in till stan och de berättade att lilla Alice varit hos doktorn idag och har öroninflammation igen. Så nu äter hon penicillin igen, fick ju gå till doktorn i Skåne också.

 

Fick liten överbliven mat av Anna och en blomma. En ros som de har haft i trädgården. En mycket fin ros och det är konstigt att de har överlevt trots att det varit frost.

 

Då din mamma kom hem fikade vi och lekte med datorn. Borde ha gått och lagt oss tidigt men det blir lätt senare då man fastnar framför datorn.

Av Carina - 19 oktober 2008 14:57

Imorse då din mamma och pappa vaknade låg vi som vanligt och pratade. Idag pratade vi om att bli gravid. Folk säger att man inte ska tänka så mycket på att bli gravid för då låser det sig. De som säger så kan inte ha varit med om det själv. Det är inte så att din mamma sätter sig ner och bestämmer sig för att tänka på att bli gravid utan det ploppar upp vare sig man vill eller inte.

Din mamma har hört att killar tänker på sex 6 gånger i timmen och din mamma tänker på att blir gravid minst 6 gånger i timmen. Kände helt plötsligt att jag förstår hur de tänker. Då vi pratade om det grät din mamma, är så lätt rörd nu för tiden. Men jag har ju ingen högre önskan än att få ett syskon till dig Gabriel. Visserligen har din mamma och pappa det jättebra även fast vi inte har några levande barn och skulle säkert kunna sysselsätta oss ändå men det är inte samma sak. Dina föräldrar blir inte heller yngre utan klockan klingar rejält och högt.

 

Din mamma vet ju inte om allt fungerar, det gör det enligt doktorn men får din mamma ägglossning varje månad eller är det bara var tredje månad? Sådant vet man ju inte. Din mamma har inte blivit helt knäpp ännu och vi har ju valt bort ägglossningstest, istället umgås vi ofta med varandra. De säger att har man sex var tredje dag räcker det för att bli gravid. En forskare sa att istället för att lägga ut tusen lappar på ägglossningstester skulle man köpa hummer och champagne och umgås lite mer för de pengarna. Nu gillar inte din pappa hummer men en mandelkubb räcker långt för din pappa.

 

Det har ju funnit 6 tillfällen att bli gravid på sedan du föddes Gabriel men ändå har inget hänt. Nu säger sakkunniga att det kan ta upp till 12 månader och att det fortfarande är normalt men din mamma blev ju gravid på första gången med din Gabriel. Så nu vill ju din mamma att det går fort denna gång också. 12 månader, det är ju jätte länge. Det är ju leverans tid på 9 månader också.

 

Din mamma blir än så länge inte så besviken då jag får mens för jag förutsätter att jag inte blir gravid och att det ska vara så. Skulle istället bli förvånad om den uteblev. Förra gången gick jag över två dagar men det kändes ändå inte som att jag var gravid så jag blev nästan lättad då mensen kom. Nu har jag haft konstig magont i en vecka och då inbillar din mamma sig direkt att jag kanske är gravid samtidigt som att jag vet att jag inte är det. En ambivalent känsla som jag hade under hela graviditeten också. Märkte att du sparkade i magen men visste ändå att du inte levde. Var glad då du hade fötts fast att jag var ledsen för att du inte levde.

 

Din pappa tänker också ibland på att din mamma är gravid. Han vill ju lika gärna som din mamma att det kommer ett syskon till dig. Men vi pratar inte alltid om det för vi vill inte låtsas om att det finns. Så blir det inte tungt att bära. Men tankarna kommer hela tiden. Din mamma bestämde idag att jag ska ringa till kuratorn här i Östersund och beställa tid hos henne. Din mamma blir knäpp av att inte bli gravid och det kanske är bättre att prata med någon om det. Samtidigt tror din mamma att vi hur som helst behöver någon att prata med om din mamma mot förmodan skulle bli gravid. Det kommer ju inte att bli helt lätt det heller.

 

Så har ni något bra tips på hur man kan låta blir att tänka på att bli gravid så kom gärna med dem. Din mamma och pappa sitter ju inte precis still och tänker hela dagarna. Vi bygger ju hus och har fullt upp, och mer där till. Det finns egentligen inte så mycket tid för tankar och funderingar men så fort det blir en liten lucka så ploppar gravidtanken upp!

Din mamma och pappa ska ju åka till Dublin i december och nu tänkte din mamma har jag inte blivit gravid ännu kan jag lika gott vänta tills vi varit där så din mamma kan dricka Guinness och Kilkenny.

 

Din mamma tänkte efter begravningen att det vore kul att kunna berätta om att du skulle få ett syskon då kusin Ian fyller ett år den 2 november. Men nu känns det inte lika troligt. Skulle din mamma var gravid nu så är det ju lite väl tidigt att berätta det då, då skulle din mamma vara kanske i vecka 5 eller nåt… men kanske till jul…

 

Till slut kom din mamma och pappa upp i alla fall. Tur att vi älskar varandra så mycket att vi klara av alla kriser tillsammans. Din pappa gjorde som vanligt frukost. Din mamma lyxar på helgen och äter lite mindre gröt och så en macka till den istället.

 

Idag är det 1½ år sedan din mamma och pappa träffades första gången. Det var på strands restaurang i Bollnäs. Vi satt där och bara pratade och pratade. Din pappa kände att han inte ville lämna din mamma utan ville följa med hem och kolla på din mammas renoveringar. Din mamma istället tyckte att det var bra att vi träffades i Bollnäs så jag kunde ”bli av med honom”. Inte försöka förklarar bort att han inte skulle följa med till dörren… men din mamma sa att det gick hur bra som helst att han följde med hem. I bilen ringde din mamma till en kompis och skrek hjälp! Han följer med mig hem…

Din pappa kände direkt att han ville ha din mamma men din mamma var lite mer svårflörtad. Men innerst inne visste kanske din mamma också att din pappa var mannen i din mammas liv. För det gick inte att glömma honom som din mamma hade tänkt. Din mamma skulle ju bara öva sig på norrlänningar för hon skulle hitta en skåning att gifta mig med. Men nu är din mamma så glad över att hon kom på bättre tankar. De säger att det finns en för alla och din pappa är till för din mamma och tvärtom. Dina föräldrar är som gjorda för varandra.

 

Ut och jobba! Idag skulle det isoleras i taket igen. Vi måste försöka göra så mycket som möjligt. Så vi började med att sätta reglar, och vindduk och sen isolerar vi. Men både din mamma och pappa var lite sura idag. Vi svor och var lite otrevliga. Din pappa svär mycket och ger inte sig fast att det inte fungerar. Då blir din mamma grinig och tycker att vi kan börja om men inte… till slut sa din mamma att nu behöver vi nog äta lunch. Vårt blodsocker var väl under noll. Din pappa höll med och vi gick in och åt. Din mamma gick in först och kunde höra lite i boken. Då din mamma är på dåligt humör vill jag gärna vara själv men det är inte så lätt i en liten husvagn…

 

Efter lunchen gick det mycket bättre. Vi fortsatte och jobba och sen kom Anna, Pernilla och kusin Alice och hälsade på. De har ju inte sett huset sedan begravningen och då bara längs vägen. Innan dess var de ju här då vi jobbade med plattan då de var ju lite förvånade hur mycket vi hade gjort. Vi fikade först och sen gick vi in i huset och guidade runt. Din mamma knyckte Alice direkt och hon gillar sin faster.

 

Då de åkte isolerade vi lite till innan vi gick in och gjorde oss fina för att åka iväg till kusin Alice. Skönt att få vara lite social. Din mamma och pappa är osociala nu förtiden. Vi bara jobbar och jobbar. Din mamma är social då jag åker till Ljusdal men här är vi osociala. Men vi kan ju inte heller bjuda hit folk i vår lilla husvagn.

 

Vi körde och slängde återvinning och lämnade in papper till skatteverket på vägen. Din mamma hade kollat vart skatteverket låg men det var lite klurigt att hitta dit men vi lyckades. Stannade till på OK på vägen för att handla silvertejp. Halva vårt hus består av silvertejp, det hade varit kul att räkna hur många rullar det gått åt. Så vi körde in sa din mamma att jag är så godis sugen så jag vill följa med in. Då sa din pappa att han tänkte samma sak, att han också var godis sugen. Men din pappa köper jämt choklad men nu ville din mamma ha riktigt godis. Så vi handlade godis och choklad och åt på vägen till Alice.

 

Leif ringde och frågade lite om skorsten. Vi ska köpa den av honom och han ville ha klart för sig när den ska levereras och hur lång den ska vara. Din pappa lovade att mäta och ringa tillbaka i veckan.

 

Din mamma hade med en liten present. Då man sover i lillstugan flyttar madrasserna på sig och man kan lätt hamna emellan. Nu fick de ett underlägg, sådant som man har under mattor. Så madrasserna ligger still då vi sover där nästa gång. För fast att vi bor nära kommer vi säkert att sova över där några gånger då vi dricker vin.

 

Alice var mycket förkyld och trött men glad ändå. Din mamma tog chansen att roa henne så länge hon var vaken. Hon är ett riktigt charmtroll.

Maten var god och det var skönt att få något annat är lasagne, korv stroganoff, flygande Jakob, pyttipanna och biffar. Det är vad din mamma och pappa äter nu för tiden. Det finns det gott om i frysen.

Vi drack lite kaffe sen och May-Gull ringde till din mamma. Pratade med henne en stund men bestämde att vi skulle höras mer på torsdag då din mamma är hemma i Ljusdal.

 

Vi var trötta och åkte hem vid halv tio, gick och la oss direkt då vi kom hem för din pappa ska jobba imorgon och klockan ringer halv sju. Din mamma stoppade in en öronpropp i örat för jag har sovit lite dåligt flera nätter nu. Kanske blir det bättre.

Av Carina - 18 oktober 2008 14:56

Din pappa sa igår att han hade ställt klockan på halv åtta. Din mamma tyckte att det var konstigt att ställa klockan då vi skulle till stan och de öppnar ju inte förrän 10 men… nu vaknade din mamma halv nio och ingen klocka hade ringt. Din pappa hade naturligtvis lurat din mamma, men det gjorde ju inget eftersom att klockan inte ringde.

 

Idag gratulerade din pappa din mamma. Din mamma fyller 40,5 år idag. Denna tradition började för jätte sedan. Din mammas farfar fyllde år idag den 18 oktober och din mamma den 18 april, alltså är det exakt ett halvår emellan våra födelsedagar. Så vi firade varandra även på halvårs dagen. Denna tradition har din mamma försökt få liv i, i många år men det är inte så många som hakat på den. Din mamma har dock uppmärksammas av Inga-Britt ett år och det kommer din mamma alltid att minnas.

 

Din mamma är barnsligt förtjust i paket. Så alla sådana traditioner är välkomna. En av din pappas bättre egenskaper är att han ser till att din mammas önskningar blir verkliga. Så idag skulle din mamma bli firad. Efter frukosten klädde vi oss fina, det är inte så vanligt och åkte in till stan. Parkerade och sen gick vi en sväng på stan. Din mamma fick bestämma idag. Vi letade efter födelsedags presenter till Ian och Maja. Hittade och köpte till Maja men vet nog vad vi ska köpa till Ian. Pratade med din moster om det passar sig att vi köper gummistövlar och regnställ till honom. Din mamma har beställt jätte fina yllesockor av Majken på jobbet. Ska hämta dem nästa vecka.

 

Din pappa skulle på Clas Olsson så vi gick dit. På vägen dit hittade din mamma julkort och handlade ett gäng. Din pappa handlade en present till din mamma där och så köpte vi en ram till vårt bröllops foto som vi ska ge till din farmor och farfar i julklapp. Kollade in adventsljusstakar. Vi ska ha nya till kök, vardagsrum och vi hittade en fin där men ska kolla vidare. Men handlar man inte dem snart tar de slut. De hade börjat julpynta här och där nu.

 

Vi skulle äta en god lunch på stan. För din pappa är det en köttbit och pommes, men för din mamma kan det lika bra vara en god macka och en god kopp te. Så vi kom i tvist. Men din pappa hade ju lovat att din mamma skulle få bestämma. Sur stod han på fiket och väntade på vår tur. Men din mamma vill inte fika med en sur pappa så vi gick till en restaurang istället och åt riktig mat. Då blev din pappa mycket gladare igen och det smakade mycket bra. Men din pappa har lovat din mamma att vi ska gå på fiket på tisdag när vi ska till banken.

 

Innan vi åkte hem handlade vi lite god öl på systemet och mat. Gick sen till bilen och körde hem. Fikade hemma innan vi började jobba och nu var din mamma proppmätt. Din mamma fick sin paket och där i fanns en usb tv! Din mamma säger ofta att jag skulle vilja ha en tv i sovrummet i husvagnen, man ligger ju mycket mer bekvämt där än i vår soffa i vardagsrummet. Via denna usb tv kan man se på tv genom datorn. Det är de fria kanalerna man kan se och det finns en liten antenn till. Men man skulle kunna koppla upp den även på den vanliga antennen. Ikväll ska vi se om det fungerar. Vilken söt pappa du har!

 

Vi isolerade och satte vita skivor. Höll idag på länge då vi var mätta behövde inte äta förrän ikväll. Men vi fikade lite efter halva tiden.

Gick och duschade och det var visserligen skönt men kallt innan man kommer in under de varma strålarna. Det är ju inte varmare i duschen än vad det är ute, men det är vindstilla och regnfritt. Men det var skönt efteråt.

Din mamma har fått en fin poncho av din moster och den är varm och skön nu. Den är från Mexico och av ylle. Använder den nästan varje dag.

 

Då vi kom in satte din mamma sig och skulle kolla på tv och fika lite. Din pappa sa, ska vi inte äta mat? Det hade din mamma glömt, var fortfarande mätt sen lunchen. Men vi värmde mat och åt och då var det ju gott. Drack lite god öl och åt lite praliner.

 

Vi installerade usb tv på din mammas dator. Men det gick inte så bra men till slut så gick det och det gick att titta på den. Den kom lite efter den vanliga tv:n men det märker man ju inte om man bara har den. Nu var klockan så mycket att det inte blev något tv tittande idag. Men en annan gång ska vi ha säng tv.

 

Det har varit en bra dag idag. Din mamma är så glad över att din pappa gör din mamma så glad. Han vet hur glad din mamma blir av att bli firad och få paket. Detta värmer din mamma ända in i själen. Har nog sagt till din pappa hundra gånger idag hur glad din mamma varit idag då han har tänkt på din mamma och gjort dagen så fin. Tack Thomas!

Av Carina - 17 oktober 2008 14:55

Idag fick vi ställa klockan. Kusin Alice kommer ju upp idag. De ska låna din mammas bil så vi ska möta dem på stationen. Deras natt tåg kommer redan kl 7 så det gäller att komma upp i tid. Vi körde med två bilar och din mamma tog genast tag i lilla Alice då de kom. Hon var jätteförkyld men såg lycklig ut då hon såg din mamma. Hon gillar sin faster, de packade in allt och din mamma och pappa åkte vidare till Bygg Max. De öppnar tidigt på morgonen.

 

Idag hade din pappa telefon möte med jobbet på förmiddagen. Så din mamma satte sig i sängen och skrev i bloggen och sökte jobb. Det var många jobb att söka idag. Det är ju tur att det finns jobb att söka åtminstone. Men det känns lite trist att din mamma inte fått komma på någon intervju ännu. Men det är väl så att många jobb redan är klara men man är tvungen att sätta ut en annons. Det känns i alla fall bra att din mamma har sökt många jobb när hon väl ska till arbetsförmedlingen och skriva in sig.

 

Efter lunchen började vi jobba på huset igen. Din mamma började isolera taket i tvättstugan. Din pappa slog i spiken för det gillar inte din mammas axel men sen isolerade din mamma. Din pappa satte vindskivor i det övriga taket.

Det är skönt att få ha börjat med innertaket för det är mycket som hänger på det.

 

På fredagar försöker vi äta lite godare mat och dricka lite vin. Idag skulle vi ta oss en päroncognac och det gillar både din mamma och pappa. Tittade på tv och sen somnade vi som stockar.

Av Carina - 16 oktober 2008 14:55

Idag var det fint väder då vi vaknade och det är ju bra för idag ska din pappa vara på taket. Han ska sätta upp en takhuv, skorsten för spisfläkten i köket och så ska vi göra hål för radon röret. Vi har ju lagt en radonslang under huset och de ev ångorna ska komma ut någonstans och nu blir det ett rör ut genom väggen.

 

Din mamma städade husvagnen på förmiddagen, det är ett evighetsjobb. Tar aldrig slut. Kan inte fatta hur mycket skit vi drar in men och andra sidan kan man bli förvånad över att det inte är värre. Det är ju inte direkt rent uppe på bygget och vi går i gegga varje gång vi går dit och hem om det har regnat.

 

Din mamma skulle jympa idag men jag känner mig nästan lite febrig och istället bestämde jag mig för att promenera. Men efter att ha varit igång på bygget under dagen glömde din mamma bort det. Men då vi ätit middag sa din pappa att nu går vi ut en runda innan det har blivit mörkt. Det hade din mamma helt glömt men vi gick ut och gick. Det är tur att din mamma har gore-tex skor för hon blev inte blöt om fötterna men det blev din pappa. Vi gick och tittade på ett annat nybygge. Det är nog inte så långt kvar tills att de ska gjuta. Usch, det var inget kul jobb men det är skönt att det är över.

 

Vi var på bygget till sent ikväll och sen kollade vi lite tv innan vi gick och la oss.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards