Alla inlägg under oktober 2008

Av Carina - 15 oktober 2008 14:54

Vaknade hos din pappa och det är lika mysigt varje gång. Idag skulle din pappa jobba hemifrån. Vi har ju lite svårt att komma upp på morgonen, ligger gärna i sängen och myser. Diskuterar alla världens problem och våra egna. Hur vi ska dra rör hit och dit och vår planering för byggandet.

 

Din mamma lekte med datorn då din pappa jobbade. Då vi var färdiga åt vi lunch och började bygga igen. Din mamma drevade det sista fönster på ovanvåningen. Det har din mamma längtat mycket efter. Din pappa fixade färdigt ventilationen. Vi kan ju inte börja isolera innertaket förrän det är färdigt.

 

Efter kaffet åkte vi in till stan. Vi skulle handla en böj till ventilationen. Men det var inte så lätt att hitta. Men till slut hittade vi en liten affär som hade. Åt middag på Max och sen körde vi hem igen.

Ventilationen blev helt färdig och din mamma isolerade väggen mot sjön. Det har vi inte heller kunnat göra då vi inte haft golv att gå på. Nu fattas det bara 45 isolering där men det får din farmor och farfar fixa då de kommer. Det är viktigare att komma igång med isoleringen av taket.

 

Din mamma är inte helt hundra, mår lite dåligt och har ingen energi. Ska jympa imorgon så vi hoppas det blir bättre då.

Av Carina - 14 oktober 2008 19:44

Eftersom att din mamma somnade sent tyckte jag att klockan ringde ovanligt tidigt. Din mamma fick gå upp och göra egen frukost idag. Men pratade med din pappa i telefon. Din mamma skulle ju vara hos tandläkaren 9.15 och därför fick jag gå upp tidigt.

 

Det gick bra hos tandläkaren och jag blev jättebedövad. Kunde knappt prata då jag kom ut därifrån. Åkte hem en stund innan jag skulle till stan. Hann sätta mig vid datorn en stund innan det var dags att gå.

Skulle äta lunch med en kompis och vi valde även denna gång Finess. Din mamma kom först och tog plast bland fåtöljerna. Vi brukar sitta där ett tag. Så var det även denna gång, vi hade lunch på två timmar. Men vi hade mycket att avhandla.

 

Din mamma var ju dukigt och gick dit och hem. I Ljusdal är din mamma mycket duktigare på att promenera. I Östersund är det så geggigt och blåsigt. Inte alls lockande att gå ut. Dessutom jobbar vi så mycket att vi inte blir färdiga då det är mörkt och här finns inga gatulysen.

 

Då din mamma kom hem städade hon färdigt och duschade. Man måste passa på när man får duscha i en riktig varm dusch. Var slö på eftermiddagen, din mamma är inte helt frisk och det märks. Egentligen skulle din mamma velat stanna kvar en dag till så jag kunde vila upp mig ordentligt. Men samtidigt längtar ju din mamma efter din pappa och måste åka hem. Vi ska ju jobba igen imorgon.

 

Då din mamma körde hem stannade jag till i Färila och handlade. Äntligen hade din mamma hittat en 25 kr som jag kunde köpa en kokbok för. Den verkade rolig och det var mycket husmanskost i den. Hade kylväska med mig och klampar så jag kunde handla, vi har inte så mycket mat hemma. Eller det har vi men ofta behöver vi köpa mjölk och bananer hela tiden. Det går hårt på dem sorterna.

 

Chefen ringde då jag körde upp. Det var lite om mina reseräkningar och traktamenten. Men jag har ju inte lagt ner så mycket energi på det. Jag ska ju inte jobba så länge till. Det är ju knappt två veckor till. Jag ska inte jobba mer än en dag till i verkligheten, annars har din mamma semester.

 

Din pappa skickade ett sms till din mamma om att jag skulle köra i tid. Innan det blev mörkt. Nu gjorde inte din mamma det men jag körde mycket tidigare än vad jag brukar. Så nu kom din mamma upp före din pappa. Det var mörk och lite läskigt. Din mamma hann tömma bilen innan din pappa kom. Så denna gång var det din mamma som stod och väntade på din pappa vid infarten.

När väl din pappa också kom hade din mamma och pappa en myskväll. Satte inte på någon dator utan mös framför tv:n och så la vi oss tidigt. Imorgon är det jobb på huset igen.

Av Carina - 13 oktober 2008 19:43

Vi fick ställa klockan för idag skulle din mamma till tandläkaren och vi skulle hinna tömma släpet innan. Efter frukosten skulle vi åka iväg och precis då ringde de från tandläkaren och meddelade att tandläkaren var sjuk. Men din mamma sa att hon verkligen behövde gå till tandläkaren då jag tappat en plomb och fick en tid nästa dag i Delsbo.

 

Nu fick inte din mamma så bråttom längre men vi åkte som planerat till stationen. Vi hade fyllt bakluckan med virke också. Då vi tömt åkte vi hem igen och vi åt lunch innan din mamma åkte till Ljusdal.

 

Då din mamma åkte började din pappa med att sätta ventilation. Det är bra att det finns enmans jobb också. Han ringde till din mamma då hon nästan var i Ytterhogdal. Där stannade din mamma till och handlade, har ju aldrig varit på Ica där och behövde ju mat. Postade även ett brev till banken.

 

Då din mamma kom hem åkte disken i diskmaskin och tvätten i tvättmaskinen. Sen började jag baka sockerkakor. Det är ju bättre att vi äter hemma bakat, nu när vi ändå äter kakor. Kanske för mycket men vi ska bli bättre efter jul då vi flyttar in och har ett kök. Nu gör vi faktiskt av med energi också när vi bygger.

 

Linda skulle komma och hälsa på men hennes mamma kom till henne istället. Så din mamma gick ut och gick istället. Din mamma måste gå ut och gå mer, och nu hade hon pappa i örat och gick ut. Gick i rask takt i 40 minuter och det kändes skönt. Satt mest vid datorn denna dag hemma men din mamma var på så dåligt humör så det var nog bra att jag fick sitta där själv.

 

Men sen gick din mamma hem till Maggan och dit kom även Linda. Det är ju Cityakut kväll. Din mamma hade med sig lite kaka och Maggan hade lite fika så vi svälte inte. Vi träffas ju inte så ofta längre så det blev sent. Din mamma kom inte hem förrän till midnatt. Då hade din pappa sovit länge. Men vi sa god natt innan din mamma gick till Maggan. Det var kul att ha en tjejkväll igen. Det var nya människor och inte bara din pappa som jag umgås med hela dagarna annars.

Somnade gott då jag kom hem…

Av Carina - 12 oktober 2008 09:11

Efter lite sovmorgon idag igen var vi igång på bygget igen. Idag skulle vi få upp den sista biten på taket. Ännu en del skulle bli färdigt i huset.

Det blev fel direkt då vi började och din pappa svor som bara den. Men det gick och sen var det bara att sätta den sista biten. Då det var klart stod vi där och kramades länge och var så nöjda med vårt jobb. Nu är halva taket helt färdigt och det känns så skönt.

 

Nu kan vi flytta bjälklagret och äntligen kan din mamma dreva det sista fönstret. Men det ska vi inte göra idag för det finn annat att göra.

Din mamma mådde inte bra idag, har varit sur och tvär och har kanske lite feber. Var inte alls på humör utan jobbade gärna själv.

 

Idag fick vi städa. Vi ska få in kakel och klinkers och så ska vi flytta gipsskivor. Vi har flyttat bastupanel och så hittade vi räckena till staketet. Dessa ska vi ju grundmåla och lägga ut så slipper vi dem inne. Allt vi kan få ut är ju bra för nu ska vi inom en ganska snar framtid få upp väggar då och då kan vi inte ha fullt med saker över allt. Nu städade vi ur helt i tvättstugan och det var skönt att få en ren yta. Där ska vi lägga kakel.  Din mamma och pappa var lite oense om vart vi skulle ha klinkers och kakel. Din mamma är för lat och vill lägga dem där vi ska ha dem, inte flytta runt dem hela tiden.

 

Vi flyttade in allt kakel och klinker som vi köpte till tvättstugan. Din pappa bar mest, din mamma hjälpte till när de väl kom till huset. din mamma pratade samtidigt med Ann-Catrin som ringde. Skaffade ett head-set och så kunde din mamma både bära och prata samtidigt. Vi bestämde träff då din mamma och pappa åker ner till Skåne. Din mamma gillar att prata med Ann-Catrin för att hon vet precis hur din mamma har haft det och tror inte att din mamma är ”frisk” nu och som vanligt. Hon har accepterat att din mamma är som hon är nu och frågar ofta fortfarande bra frågor.

 

Vi flyttade gips skivor också idag. De ligger alla i uterummet och där ligger de ju mycket dumt. Vi kan ju inte isolera taket i uterummet då skivorna är en sådan hög hög. De var 40 skivor och det var trångt. Vi fick ta ut dem genom dörren in i sovrummet.

 

Efter middagen målade din mamma staket räcken och din pappa satte ventilation. Ventilationen måste vara klar innan vi börjar med nästa tak. Din mamma är inte alls på humör idag, retar upp sig på din pappa hela tiden. Det känns skönt att få komma iväg till Ljusdal och bara vara sur för sig själv.

Vi pratade om det idag din mamma och pappa. Vi vill inte vara själva för att vi inte vill vara med den andra utan det är mer med hänsyn till den andra. Det känns inte bra att vara sur, den andra tycker ju inte heller att det är särskilt kul när den andra är sur. Hoppas ni förstår vad jag menar. Är din mamma dessutom inte på humör vill jag inte att din pappa ska vara glad och käck. Komma med roliga skämt och försöka få mig på bättre humör. Ibland måste man få vara sur för sig själv.

 

På kvällen mådde din mamma ännu sämre, grät för ingenting och frös, fick ta på mig hur mycket kläder som helst och ändå frös jag. Hoppas det inte blir någon riktigt förkylning utan att det bara är något tillfälligt.

Somnade gott i alla fall och det blir ju varmare då din pappa ligger nära din mamma. Han har en inbyggt kamin.  

Av Carina - 11 oktober 2008 09:10

Idag var det takpanel som gällde. Vi hade sovmorgon som vanligt på helgen men vi kom igång bra sen.

Det är ju inte bara att spika panel för det ska ju dit en massa annat bla el. Vi hade kollat upp igår vart vi ville ha lamporna i taket. Det gäller ju att få dem på rätt plats direkt. Medan din pappa satte el städade din mamma. Oj, vad skitigt det blir. Men det är ju knappt lönt att städa men man kan i alla fall kasta allt skit i kontainern som vi inte vill ha längre.

 

Efter lunch satte vi upp taket. Vi höll på hela tiden men gjorde paus för fika och middag. Vi slutade då vi hade 1,5 meter kvar. Där satt en eldosa och då skulle vi behöva såga hål i den och det tar lite tid och nu var klockan nästan 20 så det var ju dags att gå till husvagnen.

 

När det är lördag försöker din mamma och pappa äta och dricka lite godare. Ibland så fikar vi mackor vid fem så vi kan äta middag senare och sen bara mysa. För myser gör din mamma och pappa hela tiden. Din mamma undrade idag hur många pussar som gått åt i detta bygge. Vi är nära varandra och kramas och pussas mycket. Sitter ofta och myser i soffan då vi ser på tv eller äter. Det är tur att vi tycker om varandra så mycket.

Av Carina - 10 oktober 2008 09:09

Idag jobbade din pappa på jobbet. Han har ju även mycket att göra där och det blir ju bara mer som läggs på hög då han är ledig så mycket. Det var meningen att han skulle jobba halvtid och bygga på halvtid men det är för mycket att göra på jobbet. Men han jobbar mycket hemifrån och då kan han ju jobba då det är mörkt. Han åker ju till Stockholm titt och tätt också och det ger ju lite jobbtimmar.

 

Din mamma städade husvagnen. Det blir ju skitigt och stökigt hela tiden. Jag tror att tom en pedant hade haft svårt för att hålla ordning här. Det är en sådan liten yta och nu när det är kallt ute har vi arbetskläderna och skorna inne. Hade man bara haft kläder och saker för att åka på semester hade man kanske också klarat sig bättre men detta är vårt hem nu.

Din mamma åt lite lunch hemma och skrev i bloggen.

 

Din pappa kom hem på eftermiddagen och hade lite av sin personal med sig. De är ju nyfikna på huset. Så det blev lite hus visning och när de åkte fikade vi lite innan vi åkte till stan. Vi skulle handla mat till både oss och till katterna. Nu har vi köpt en ny sort som är billigare men vi läste i innehållsförteckningen och jämförde med Iams som de brukar få. Denna var mer än halva priset så vi ser om det fungerar.

 

Vi åkte till Beijer och köpte en skruvdragare till din farfar. Det var 70 % rabatt på vissa saker så det kom även en ficklampa hem till oss. Din mamma hittade även en födelsedagspresent till kusin Alice. Nu var vi hungriga och åkte till Max och åt.

 

Väl hemma latade vi oss, lekte med datorerna och tittade på tv. Vi la oss tidigt för vi ska hinna med mycket i helgen. Sen ska vi iväg igen. Din pappa brukar säga att jobbet går ut över fritiden. Din mamma ska till tandläkaren på måndag så vi har bara 2 dagar att jobba på.

Av Carina - 9 oktober 2008 18:08

Vaknade av klockan och längtade efter en sovmorgon. Varför ska man jämt gå upp tidigt varje dag? Din mamma är inte morgon pigg, vaknar aldrig pigg men det gör din pappa. Tur är väl det, vi skulle ju åka till Sundsvall idag.

 

Din mamma är mest ett sällskap idag men vi ska också köpa kakel och klinkers. Vi hade fika med oss och stannade på halva vägen och fikade. Din pappa släppte av din mamma vid biblioteket för där ska din mamma sitta idag då din pappa jobbar. Men stora stan har inget bibliotek som öppnar innan 10! Tom i Ljusdal öppnar de innan. Så din mamma fick sätta sig i väntsalen för bussarna så länge. Det regnade så det var inte så kul att gå och promenera. När klockan väl blev 10 gick jag tillbaka till biblioteket och satte mig där vid ett bord. Tog upp datorn och satte igång och skriva.

Din mamma fixade också ett lånekort. Tänkte låna mp3 böcker men kom ju på att jag kunde ladda hem dem utan att låna dem när jag satt här, men till en annan gång kanske.

Nu laddade jag hem alla mp3 skivorna de hade, det var inte så många.

 

Din mamma satt och skrev rent dialogpapperna. Hann ett kapitel och sen stod din pappa framför näsan på mig. Han hade skickat ett sms och frågat om vi kunde äta lunch ihop. Men din mamma hade inte hört det. Han fick inte ringa då man inte får prata i telefon på biblioteket. Din mamma blev så glad då jag såg honom och packade genast ihop och följde med honom.

Vi gick och åt där vi var när din pappa fyllde 40 år. Maten var god och vi satt där en stund och pratade innan din pappa var tvungen att åka tillbaka till jobbet igen.

 

Din mamma fortsatte att jobba, fixade ett kapitel till och sen skrev jag i bloggen. Det är så lätt att komma efter då vi jobbar från morgon till kväll. När jag är i Ljusdal pratar jag i telefon och hittar på annat.

Tröttnade på att skriva och gick och fikade istället. Men det dröjde tills din pappa kom så datorn kom upp igen och jag skrev vidare.

 

Då din pappa hämtade mig åkte vi till k-rauta och handlade kakel och klinkers. Vi hade ju redan bestämt vad vi skulle ha så det var egentligen att hämta det. din mamma hittade en liten groda i kakel, det är en kakelplatta som är vit och en groda som är svart och så fogar man in den. Så en platta är olik men det är ju roligt. Måste ju sätta den så den syns i tvättstugan.

Det var tung last och vi handlade i två omgångar, kakel först och sen klinkers och sådant som fix och fog.

 

Då vi var klara där åkte vi till en fabriksförsäljning, där ska vi handla tallrikar då vi ska flytta in. Sen åkte vi till en av din pappas gamla jobbarkompis. Din mamma har träffat honom flera gånger och nu blev vi inbjudna på middag.

Det var trevligt, han hade renoverat köket och då hamnade ju genast samtalsämnet på byggande. Troligen ska de även bygga hus så de frågade ut oss mycket om allt man ska tänka på.

Vi fick även efterrätt och åkte hem vid åtta tiden. Vi har ju långt hem men det var ju kul att vara lite social för omväxlings skull.

Vi hade värmt vatten till termosen hos Per så vi stannade på halva vägen och fikade. Vi var båda godis sugna så vi svängde in i Bräcke på en mack. De skulle stänga om 5 minuter så det var i grevens tid.

 

Vi somnade ovaggade ikväll igen.

Av Carina - 8 oktober 2008 11:38

Idag var det sista dagen på dialogen för denna gång. Din mamma var utsövd, eller borde vara det i alla fall för jag sov 10 timmar i natt. Sista dagen är ju både kul och tråkig, dels är det ju skönt att det snart är över för det tar ju mycket på krafen att hålla utbildning samtidigt är det trist att det är slut. Nu vet vi inte när vi ska ha något ny utbildning igen.

 

Även denna dag gick bra. vi har gjort ett bra jobb Anneli och jag. I alla fall tyckte din mamma att det var jätte kul att jobba med Anneli. Jag fick nya insikter och det var kul att jobba med någon ny. Din mamma skulle vilja jobba ytterligare en gång till med Anneli så vi kan rätta till lite av det som vi inte var så nöjda med.

 

Vi var klara och åkte hem vid tre tiden. Din mamma sa hej till Anneli och körde mot Ljusdal. Fick tanka några liter i Järvsö och sen tankade din mamma fullt i Ljusdal. Städade klart och kände att jag var trött. Det tar energi att hålla utbildning och krafterna tar helt slut då man kommer hem. Men fick klart hemma och backade till och kopplade på släpet och körde.

 

Stannade på Finess och handlade en macka som jag skulle äta längs vägen. Har ju fika med mig, gott att dricka te längs vägen. Brukar fika i Ytterhogdal och i Åsarna. Men nu fick jag fika tidigare för jag var hungrig. Åt upp mackan redan i Kårböle och drack te.

Hörde på boken då jag körde hem och då går det lite fortare.

Inga-Britt ringde och kollade hur det hade gått för oss. Det är bra att reflektera med ytterligare en annan. Det är lätt att jämföra varandra och man får nya insikter.

 

Din pappa har kapat och målat 72 bräder idag. Det ska vara till vårt nästa fack i taket. Det var duktigt av honom. Nu kan vi sätta det taket nästa gång vi är hemma.

 

Det var härligt att se din pappa igen. Blir alltid lika glad då jag ser honom. Även Pricken och Tutan kom och mötte mig då jag kom hem. Jag har inte varit på två veckor nu, visserligen har det inte hänt så mycket för din pappa har inte heller varit här så mycket men det har hänt lite på tomten.

 

Vi ska åka till Sundsvall imorgon så vi la oss tidigt. Din mamma var jätte trött efter utbildningen så jag somnade som en stock.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards