Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina - 16 oktober 2010 14:30

Ännu en hopplös natt, er mamma var sugen att gå upp och lägga sig vid två. Nu gjorde jag inte det och det gjorde inget för sen sov Signe. Er mamma hade lite sovmorgon för er pappa tog Signe med sig upp och de åt frukost och så fick er mamma sova lite till. Det behövde jag verkligen så det var så skönt. Gick upp och åt frukost då er pappa gick ut för att sätta upp snörasskydd. Efter en stund gick Signe och sov en stund och er mamma och er pappa fikade en kopp te/kaffe. Det är kallt ute.


Vi har planerat dagen och vi bestämde att vi skulle börja med allt ute jobb. Först snörasskydden, sen ska vi sätta upp lampor och så byta däck. Det är sådana saker er mamma inte kan göra, eller er pappa är mycket snabbare och bättre på det. Er mamma pratade med May Gull, och började med lunchen samtidigt. Idag ska vi äta potatissoppa, er mamma hittade recept på potatis och purjolökssoppa som jag ska göra. Hittade även recept på buljong så det ska jag göra sen, grönsaksbuljong.


Det blev en sen lunch, Signe åt först så hon sov då vi åt lunch. Vi drack kaffe/te inte så långt efteråt för det är kallt ute. Signe och er mamma var ute en liten stund, vi gick till brevlådan och så började er mamma tömma lite i carporten då er pappa satte upp lamporna. Snörasskydden är redan uppe, inte alla men de andra ska vi sätta upp i sommar. De viktigaste är upp nu i alla fall. Då kom en bil och det var några som tittade på tomten. De var ett ungt par som kom från norrland… och de verkade både trevliga och intresserade. Vi gjorde vad vi kunde för att locka dem att flytta hit. De skulle hem och räkna på det och kolla lite hus. De ville väl köpa ett färdigt hus.


Pratade med Anna och Pernilla och gratulerade. Fick då veta att lilla bebisen ska heta Ingrid. Hon sov men Alice hade lite funderingar. Hon tycker om Ingrid men tycker att hon är lite tråkig som inte leker. Hon undrade om Signe hade tänder men det har hon ju inte. Men er mamma sa att hon kan sitta själv. Det tyckte hon var bra. Ingrid är en liten nattuggla och sover mest hela dagarna. Det ska bli kul att åka och hälsa på dem.


Er mamma ville att er pappa skulle sluta jobba fem på lördagar. Nu blev vi lite sinkade då de kom och frågade om tomten. Så det blev en timme till men däcken ska bytas imorgon istället. Er mamma sa att det är bättre att vi gör klart helt ute och sen får vi börja med badrummet då det är klart. Vi måste hinna träffas också annars blir ju bara er mamma ledsen igen. Vi åt mat och Signe har kommit ur våra mattider idag men hon fick mat lite innan och lite fika då vi åt. Klockan var ju helt plötsligt halv åtta och det är ju inte så konstigt att hon är gnällig. Då vi ätit plockade er pappa undan och er mamma satte pyjamas på er syster. Det är inte så ofta men sen gav er pappa Signe välling. Hon äter det nu igen, det var säkert för hon var för mätt som hon inte ville ha. Hon somnade till slut hos er mamma och sen fick jag er pappa i mitt knä. Vi kollade på tv och bara njöt av att vara nära varandra.


Er pappa hade köpt trisslotter till er mamma för jag har gått ner så mycket i vikt. Nu har jag gått ner 7,1 kg sen sommaren 2008 men jag har gått ner 6 kg sen jag skrev in mig då jag var gravid med Signe och Valdemar och det är ju drygt ett år sen. Det är bra tycker jag… er pappa har gått ner tio kg sen i våras. Det var lite vinst på den ena, man är glad om man får 25:- och så var det gånger två dessutom. Det blev en ganska tidigt kväll och det var skönt. Man vet aldrig när Signe vaknar nästa gång…

Av Carina - 15 oktober 2010 14:30

Sov som en kratta igen… dessutom rann ögonen så fort jag vaknade. Det är konstigt att den kranen inte går att stänga av. När tårkanalen väl öppnats så är det öppet, så om bara i droppform. Er pappa gick upp och åkte till jobbet och Signe och jag sov vidare. Er mamma vaknade halv nio och gick upp. Försökte få ur linserna för ögonen var inte så vackra… det var längesen jag hade då svullna ögon. Vi får se om vi ger oss ut idag.


Er mamma skrev ju ett brev till er pappa igår innan jag gick och la mig. Nu hade er pappa skrivit ett brev tillbaka till er mamma. Han vill att er mamma kaklar väggarna i badrummet, i alla fall det vita. Att vi kan hjälpas åt med det då er pappa är bättre på att skära kakel. Han blir osäker själv och då tycker han att det är bättre att han gör det själv. Vi får väl se hur det blir. Tårarna kom igen… gick på toa och sen gick jag och la mig och sov igen. Signe vaknade sen halv tio och då låg vi och myste i sängen innan vi gick upp. Signe blev lite förvånad då hon såg er mamma i glasögon. Det är inte så vanligt, och hon ville bara ta tag i dem. Hon bryr sig inte om er pappas glasögon och det är väl för att hon har varit van vid dem sen hon föddes.


Vi åt frukost och er mamma ville och orkade inte göra mycket. Er syster sov igen och jag tänkte i alla fall gå in till grannen och få en underskrift men då Signe vakande igen var de borta. Jag hade lite koll på ögonen och bestämde mig för att vi ska åka till stan, vi ska ju träffa Lena och Carl. Signe sov länge men då hon väl vaknat hade er mamma klätt sig och förberett sig och hon fick mat och er mamma åt lite. Då ringde er pappa. Han undrade om vi skulle åka till stan eller inte? Hade jag någon mat till lunch? Vi har ju inte ätit hemma lagad mat nu för er mamma orkar inte komma på maträtter och laga dem då jag inte sover på nätterna. Han skulle till stan och kunde handla lunch med hem till mig men jag sa att vi åker snart till stan. Tänkte först att vi kanske kunde träffa honom på stan men då kommer kanske tårarna och det ville jag inte.


Vi började med att handla mat. Typiskt nog bajsade Signe precis innan så vi fick leta upp en toalett på Ica. Vi handlade mat men glömde att handla läsk. Er mamma som inte dricker sprit dricker en 33cl läsk på helgen. Handlade i alla fall cider till mig så jag klara mig denna helg. Vi pantade massa idag och det var skönt att bli av med det. Vi slängde även mycket på återvinningen. Det blir mycket glas och metall av alla barnmatsburkar. Kastade även tidningar så det blev lite tomt hemma.


Då vi kom till stan handlade vi först bananer som inte fanns på Ica. Signe somnade och vi var inne och kollade lite i affärerna. Signe fick handskar och en tröja med verktyg på, det passar ju bra. Hon fick även en kanelbulle tröja som jag köpte till Sigge innan i veckan. Er mamma fick bad skum, denna gång med citrondoft. Er mamma letade party hattar men hittade inget, till slut hittade jag en sort. Varför finns inte det överallt? Då vi var klara med det gick vi till Törners. Signe sov en stund till men sen vaknade hon och vi beställde fika och värmde mat till henne.


Hon hann äta klart innan Lena och Carl kom men er mamma hade mat kvar. Signe blev så glad över att se ett barn och Carl var förtjust i Signe. De kramades och verkade gilla varandra. Vi pratade massa skit och det var bra för er mamma att komma ut i verkligheten idag. Annars hade jag väl gått i pyjamas hela dagen och tyckt synd om mig själv. Köpte med mig två bakelser till er mamma och pappa som vi kan fika på ikväll. Vi älskar ju dock ändå varandra och vill mysa fast vi blir ledsna ibland.


Vi åkte hem till er pappa och han hade börjat sätta upp snörasskydd. Vi kramades mycket då er pappa kom in. Vi hjälptes åt med Signe och att sätta in maten. Vi ska äta köpemat idag igen… rostbiff och potatissallad. Vi tände lite ljus och åt mat alla tre. Vi pratade inte om gårdagen och det var bra för annars hade säkert er mammas tårar kommit igen. Då vi ätit lekte Signe och er pappa en stund och er mamma pysslade med annat. Hon fick välling och somnade hos er pappa, vi fikade sen och kollade på tv. Vi skänkte lite pengar på Världens barn galan. Er pappa la sig först och er mamma satt uppe en stund till. Det är skönt att få var helt själv en stund.

Av Carina - 14 oktober 2010 14:30

Idag fick vi ställa klockan för er mamma ska på massage. Vi gjorde oss i ordning och så åkte vi in till stan. Det gick bra på morgonen och er syster hann sova en liten stund. Då passade er mamma på att klä mig och packa ut vagnen. Er mamma var lite slagen efter ytterligare en vaken, eller halvvaken natt. Jag ringde till sköterskan för igår kräktes Signe upp först middag och mellanmål och sen lunchen. Hon skriker ju sen mycket på nätterna och det går inte och lägga henne i sängen utan att hon skriker. Fick lite tips på att vi ska ge henne mindre portioner och oftare. Vad gäller skriken kan de bero på utveckling och då är det svårt att göra något åt det. Ville vi kunde vi få en tid hos doktorn men jag sa att vi kan avvakta lite. Vi ska prova detta först.


Vi skulle träffa er pappa vid parkeringen vid vattnet men han ringde och hade missuppfattat oss och stod vi en annan parkering. Han fick skynda till oss och så tog han vår bil och körde iväg för att hämta kaklet och lite annat. Han fick order om att ge Signe lite mellanmål först om vi nu ska följa sköterskans råd. Er mamma halvsprang upp men hon var lite sen som vanligt. Lyssnade på mp3 spelaren under tiden och nu hör jag på Annika Östberg och det är intressant. Det var helt underbart med massage. Er mamma var så kall och öm lite här och där. Bokade sen en ny tid innan vi ska åka till Riga. Det är bra att vara avslappnad då.


Vi gick och åt lunch tillsammans på Plaza. Er pappa hade bråttom iväg så er mamma och syster gick upp till er mammas gamla jobb en sväng. Vi ska ju fika på stan men inte förrän halv fyra. Maria blev nöjd över att vi kom, det var längesen vi hade lunch nu. Det var bara synd att hon skulle iväg på möte. Hon hann i alla fall fråga mig om vi skulle tillbaka till Riga. Ja, sa jag och då var hon nöjd, jaha, ännu en gruvsam vinter! Vi pratade också med chefen och Signe fick sitta hos damerna. Vi var välkomna tillbaka en annan dag igen och det ska vi göra.


Vi tog en lov runt i stan. Skulle köpa vantar till Signe men det ville inte hon. Hon ville åtminstone inte prova dem så det blev inget idag. Vi handlade lite annat i alla fall och sen gick vi till Törners. Eftersom er mamma inte vill laga mat så hade jag bestämt att vi skulle äta pizza idag eller hämtmat i alla fall. Så vi fick ju stanna kvar på stan tills er pappa hade slutat. Så vi bokade fika med Lena och Carl. Då vi satt där skickade er mamma ett sms om att vi var där och då visade sig att vi hade missuppfattat. Hon trodde det var imorgon och hon var på jobbet och kunde inte komma ifrån. Det gjorde ju inget för vi skulle ju ändå vänta tills er pappa kom. Er mamma hade ju bara köpt en bulle så jag sparar kakan tills imorgon. För vi bestämde ny träff imorgon.


Er pappa var hemma så vi körde och beställde mat. Signe hade bajsat så vi åkte inte och handlade det får vi göra imorgon. Er pappa hade maten till Signe klar och så hade han dukat till oss. Han bytte på henne då vi kom hem och vi satte oss sen och åt. Det smakade bra och er mamma har längtat lite efter pizza. Er pappa tog Signe och men sen somnade hon hos mig. Då hon väl var i säng gick er mamma upp på ovanvåningen. Jag känner mig så trött, och så känns det så jobbigt med huset. Det känns som att vi aldrig kommer att bli färdiga. Er pappa är krasslig, Signe sover inte och er mamma får inte kakla. Jodå sa er pappa men tänk på följande hundra saker… innan jag blev gravid så hjälptes vi åt och er mamma gjorde hur mycket som helst. Nu när jag kan bygga igen tycker er pappa att det är bättre att han gör det. Du vet det är så stora plattor… er mamma började gråta och er pappa förstår inte riktigt vad jag menar.


Er mamma är barnflicka, städerska, köksa och så ska jag helst vara en älskarinna samtidigt. Nu när jag dessutom inte får sova eller göra saker på kvällarna för Signe inte vill sova blir jag knäpp. Jag kan kakla lika bra som er pappa bara det att han har gjort det. Det är enklast men faktiskt kan han ha Signe lika bra som jag. När han håller på i badrummet så försvinner tid och rum och så sitter jag och Signe där i köket, eller i tvättstugan.

Av Carina - 13 oktober 2010 14:30

I natt har det inte varit mycket sömn för er syster och mamma. Signe har vaknat hela tiden och gnällt, fått nappen och ibland har det inte räckt så länge. Till slut orkade jag nästan inte lyfta mig. Då er pappa vaknade var er mamma i en dimma. Då somnade äntligen Signe om och vi sov tills klockan var halv tio. Då var hon pigg men det var inte jag… vi gick i alla fall upp och åt frukost.


Vi fick kort på Alice och lillasyster, vilka söta ungar. Er syster var hungrig men då hon var klar så satt hon på golvet. Hon sitter där ofta nu, ibland trillar hon och då vänder hon sig och tjoar. Ibland trillar hon bakåt och då hamnar huvudet lite längre ner än kroppen, typ i brygga. Det gillar hon och ligger där och kollar bakåt. Hon kom ihåg att lägga huvudet på sne som hon lärde sig igår. Hon är så söt då, det är hon jämt. Det är tur för henne då hon håller liv i sin mamma hela nätterna. Då Signe började bli trött så gick vi och la oss båda två. Då var klockan kvart över elva. Er pappa ringde precis då vi lagt oss och sen ringde Mona. Men halv tolv sov vi som stockar. Då vi vaknade visade sig att vi nästan sovit i två timmar. Helt otroligt men det var välbehövligt.


Vi åt lunch, er syster var hungrig. Då hon hade ätit mat och frukt satte jag henne på golvet så jag kunde äta. Efter maten städade jag av diskbänken och spisen, där var det riktigt lortigt. Fyllde diskmaskinen och satte igång den. Signe satt fint på golvet och har full koll på vad jag gör. Satte sen på en kopp te. Såg att er pappa hade kommit hem och hade en från jobbet med sig. De kom in sen, han skulle ha lite hjälp med att såga några bräder. Gick lite husesyn, först i garaget och sen i huset. Då han åkte gick er pappa och la sig. Han fick ha Signe med sig för hon behövde sova. Efter en stund ringde det till er pappa och Signe vaknade. Hon somnade om i min famn och sen sov de lite.


Er mamma blev ledsen igen… ingen mat hade vi och er pappa satt bara vid datorn. Han märker inte att Signe börjar bli hungrig. Hans tid och rum försvinner helt. Det var ju meningen att jag skulle ha varit och simmat idag men Mona kunde inte. Därför hade bara er pappa mat. Er pappa undrade om vi skulle dela maten men er mamma hade ju redan ätit den maten till lunch. Han frågade vad jag ville ha och då sa jag pizza. Han hade kunnat tänka sig att köra och hämta en till mig. Han känner ju i efterhand att han gjort fel. Istället fixade han pyttipanna till mig men er mamma har bestämt att det blir pizza imorgon. Jag orkar inte hålla på att planera med mat hela tiden. På det viset är matkassen guld värd. Vi skulle kanske ha den varje vecka?


Då vi ätit satte er pappa upp hyllan i badrummet. Er mamma satt med er syster på golvet och sjöng. Jag hade först torkat golvet för hon kräktes två gånger under middagen. Först kräktes hon en gång rejält, och sen en gång till lika mycket. Så nu är bara frukosten kvar i magen. Då han var klar gick er mamma in och fyllde hyllorna. Jag fick flytta mobilen så nu hänger den jätte långt nere. Signe och er pappa kom in sen och inspekterade. Jag städade diskbänken där och la kläder i backarna till Signe. Det är bra att ha hennes ytterkläder där.


Er pappa gjorde välling till Signe och hon drack en full flaska, det har inte hon gjort på flera veckor. Hon somnade sen i hans famn. Er mamma sa till er pappa att eftersom jag inte kan bli arg på Signe så blir jag arg på er pappa istället. Han förstod att det blir så. Även han är less på bygget. Han är inte pigg och faktiskt är han inte alls bygg sugen. Han ser inte framemot att göra klart badrummet. Vi är nog båda två så less detta bygge att vi blir hindrade i det. Fast vi vet att vi är nära målet så är det så jäkla massa som ska till innan dess. Jag tycker att vi inte ska bry oss så mycket om framtiden. Vi gör badrummet och i helgen ska ju snörasskydden upp och byte till vinterdäck. Annars måste badrummet komma först. Kanske kan er mamma kakla istället och er pappa ta Signe.


Er pappa gick och la sig och då vaknade er syster. Hon fick komma upp och jag somnade henne. Hon ville inte sova så jag gjorde mer välling och hon åt mer än halva flaskan. Bytte på henne och till slut somnade hon om. Hon fick ligga hos mig en stund men precis då jag skulle lägga ner henne vaknade hon igen. Hon skriker och man vet inte vad man ska göra för att hon ska blir nöjd. Till slut somnade hon igen och er mamma skyndade sig och borsta tänderna och gå och lägga sig. När ska er mamma få egen tid?

Av Carina - 12 oktober 2010 13:15

I natt kom det ett sms, Alice har fått en lillasyster. Hon föddes inte 101010 som hennes mamma Anna velat men hon fick istället 101012, 00.12 och det är inte illa det heller. Er mamma och pappa sov inte så bra på för natten. Då er mamma berättade för er pappa att Anna var i full gång med att föda barn började han tänka. Dels på det men även på annat, så där låg vi och tittade i mörkret båda två. Vi pratade lite men sen somnade vi till slut. Er syster har inte varit mycket vaken i natt och det känns bra.


Det är väl därför hon sover så mycket på dagen. Hon blir ju precis som er mamma, vi blir trötta på dagen. Vi gick upp efter åtta idag och vi åt frukost. Signe är lite gnällig då hon äter frukost, hon äter men gnäller. Jag vet inte varför? Efter frukosten så satt hon på golvet och lekte lite. Er mamma tog av sängkläderna, jag får bett på benen och nu tror jag det är kattloppor. Så nu ska vi byta lakan då er pappa kommer hem. Er syster var trött så jag ha henne i sängen. Hon låg där lite medan jag hämtade lite pärmar och annat i uterummet. Er syster verkade så pigg så hon fick komma upp igen och sätta sig i köket. Hon blev snabbt ledsen och det slutade med att hon fick somna hos er mamma.


Då hon somnat gick er mamma in till badrummet och städade upp efter er pappa. Jag städade golvet i bastun och så den kakelraden som är satt på väggen. Lyssnade på min mp3 spelare men då jag var klar där tog jag av den så jag kan höra Signe då hon vaknar. Satte på en maskin tvätt och sen tog jag mig en välförtjänt kopp te. Signe sov i två timmar… hon är trött hon. Jag har ju föräldraenheten i köket så nu kan jag sitta lugnt och se att hon andas. Att jag inte kom på den idén innan. Då hon vaknade så åt vi lunch, er mamma åt gröt och rostade mackor och er syster fick en barnmatsburk. Innan er mamma blev mamma hade jag mycket idéer på hur man skulle uppfostra barn. Alla sa att vänta du tills du får egna… och nu har jag det. En sak som jag vet att jag reagerade på var att de gav sina barn så mycket barnmatsburkar, det är som är så lätt att göra mat till de små. Nu lever vårt barn på sådana burkar. Hon vill ju inte ha någon annan mat, vad gör man då?


Helst skulle jag också vilja att hon åt vår mat med det är ju svårt att få henne till det. Efter lunchen gjorde er mamma lasagne, en till Signe och en till era föräldrar. Så nu hoppas jag att hon äter ikväll. Signe satt på golvet och lekte. Hon hittade då sitt öra. Hon satt och klämde på det, bara det ena. Det såg så gulligt ut. Hon har också kommit på att man kan lägga huvudet på sne. Hon såg världen från ett annat håll. Hon ser ännu gulligare ut då hon tittar så där på sne.


Då er mamma var klar med maten gick vi ut och promenerade. Tänkte att er syster kanske kunde sova lite. Då vi kom till brevlådan ringde Anna. Er mamma har ju varit så orolig hela dagen för det där lilla barnet. Allt var bara bra hon vägde nästan 2700 gram och var 46 lång så det var en stor tjej. Hon mådde nog bra av att vara inne i magen och att få åka till Jämtland i somras. Det var ju då det vände. Nu hörde er mamma henne i bakgrunden och det lät så underbart. Lilla Alice skulle få komma och kolla i eftermiddagen. Hon hade sovit över hos en kompis i natt och det hade gått bra. Er mamma hade tagit med ett headset för att jag kanske skulle prata med henne men det fungerade inte. Så jag fick hålla telefonen i handen, det gjorde ju inget då jag fick sådana glada nyheter. Vi gick inte så långt för de håller på att gräva ute vid vägen och er mamma ville inte gå där då det är trångt med bilarna. Det var dessutom iskalla vindar.


Då vi kom hem lekte Signe igen på golvet. Hon är nöjd med att sitta där. Leker med sina leksaker och pratar och har sig. Hon sov ju en sväng då vi var ute. Er pappa är i Sveg och han kom inte hem förrän halv sex. Då hann er syster sova en sväng till men hon fick mat innan er pappa kom hem. Hon verkade gilla min lasagne men jag fick mixa den för det var för stora bitar för henne. Hon började leka med maten, pruttade ut maten och var jättenöjd över att maten flög i köket. Så hon fick gå ifrån bordet och hon var nog inte så hungrig för hon var nöjd med det med. Hon satt på golvet då er pappa kom hem.


Vi åt mat och sen mös er pappa och Signe resten av kvällen. Er mamma eldade i kakelugnen och tömde lite kartonger. Alla kläder har hamnat i er systers rum och de tomma kartongerna. Jag håller på att dela upp i olika storlekar. Er mamma fick somna er syster och er pappa gick redan och la sig vid åtta. Han mår inte helt bra, det är något i kroppen. Er syster somnade och er mamma fixade en kopp te. Satte mig i köket och då jag druckit halva koppen började Signe skrika. Det var lika bra att ta upp henne och jag försökte somna om henne. Hon skrek hjärtskärande och kan de vara tänderna?


Hon somnade igen och då tappade jag upp ett bad. Låg där och njöt… det är en av mina enda egna stunder på dagen. Nu när dessutom Signe vaknar på nätterna så är jag ännu mer uppbokad. Jag är i princip aldrig helt själv… jo, i badet. Då jag kom upp ur badet så vaknade Signe igen. Då var klockan halv elva… hon gallskrek. Jag tog upp henne och hon fortsatte och skrika, hon verkar ha ont. Inte fick jag titta i hennes mun heller. Det tog kanske 45 minuter att få henne att somna. Till slut somnade hon och jag fick kasta mig i sängen för att få sova lite… behövde ju inte oro mig för lilla bebisen denna natt. Hon mår bra och då mår hennes faster bra.

Av Carina - 11 oktober 2010 13:15

Signe har varit lite vaken i natt med, och er mamma måste byta linser. De skulle jag nog ha gjort för längesen och nu kan jag knappt öppna ögonen då hon vaknar. Tack vare att jag är vaken så många gånger per natt så drömmer jag också mycket. I natt drömde jag att jag var på ultraljud och skulle kolla inför Riga besöket och då visade det sig att jag var med barn och att det var två. De fick hämta in er pappa som satt utanför och väntade med Signe. Tänk som det kan toka till sig… det hade ju i och för sig varit billigt. Däremot hade er mamma varit så mycket mer orolig om jag blivit gravid med egna ägg.


Häromdagen så sa jag till er pappa. Jag tycker att Signe är lik mig. jag vet att hon är lik er pappa de syns på kort. Däremot har jag svårt att se det på dem nu men då vi ser på kort då er pappa var liten är de på pricken lika. Men då er mamma ser på Signe ser jag mig själv i henne och det är häftigt. Hon är ofta lik Ian och det känns bra fast det egentligen kvittar om hon är lik mig eller inte. Hon är min!


Vi gick upp tidigt och åt frukost. Signe hade bajsat så det var därför hon inte ville sova längre än till halv åtta. Hon ville inte äta heller, satt hellre på golvet och lekte. Hon blev trött och la sig och sov. Er mamma ringde till sjukhuset och bokade in ultraljud inför Riga besöket. Jag har ju vetat datumen ett tag men glömt att ringa, men det var inga problem att få tid. Plockade undan lite men ska vänta med att tvätta tills vi kommer hem igen. Vi ska på kyrkis och sen ska vi handla. Det är tomt i kylskåpet. Skickade ett mail till er pappa om ultraljuds tiderna så han kan hålla sig hemma. Fick ju lunch tider och det var bra för det passar, då kan er pappa och Signe äta lunch tillsammans.


Då Signe vaknade åkte vi iväg. Hon var fin i sina nya röda manchesterbyxor och den svart/vita tröjan, gullunge. Vi kom sist, men det brukar vi ju göra. Det var fullt med ungar där. Det var ovanligt många och vi kom knappt in. Vi satte oss precis innanför dörren. Idag var det många nya ansikten och flera av barnen var födda -10 precis som er syster. Så vi knöt lite nya kontakter och Signe lekte med lite nya barn. De tar saker från varandra och så tar de på varandra. Hon åt lunch och lekte vidare. Det var som vanligt sångstund och det gillar ju er syster. Då vi skulle gå kom vi att prata med fler mammor då vi väntade med att klä på oss för det var så mycket folk i hallen. Det är en trevlig stund på veckan den där. Efteråt åkte vi till affären.


Anna hade skickat sms på att hon var på förlossningen så er mamma ringde genast. Hörde då att de satte på en ctg kurva och vilket underbart ljud. Hon hade åkt in då bebisen inte var på hugget som vanlig och då hade visst fostervattnet försvunnit så de ska sätta igång henne. Pratade med Maggan men och vi bokade träff nästa vecka. Signe somnade i bilen hem så jag la inne henne och hon somnade om i sängen. Er mamma åt mackor till lunch och sen plockade jag undan lite. Tvättade och drack lite te… er syster kom upp och fick lite mellanmål. Hon somnade sen igen… hon är trött. Då somnade även er mamma en stund framför tv.


Det blev fläskpannkaka till middag. Det har aldrig er mamma gillat men nu är det hur gott som helst. Det var så mycket fett på fläsket som er mormor gjorde på, nu ser jag till att det inte blir så. Signe var mycket med er pappa ikväll. Hon blir så glad då hon får vara med pappa. Er mamma hittade på lite annat att göra. Vi hade budget möte senare för vi behöver låna mer pengar. Nu då vi levt, lever på nästan bara en inkomst blir det inte så mycket över att handla byggmaterial för som innan. Vi räknade ut vad Riga kommer att kosta och hur mycket piller vi behöver. Det var inte så lätt så det får jag prova igen imorgon.


Signe somnade i min famn men vaknade igen då jag la henne. Sen var hon hur pigg som helst. Men efter ytterligare en halvtimme sov hon igen. Er mamma och pappa satt på var sin sida och lekte med våra datorer. Det är rätt så vanligt… eller så slåss vi om min. Er pappa gick och la sig först och sen satt er mamma uppe och kollade på inspelat på tv. Är trött nu om kvällarna så jag gick och la mig vid halv elva och det kändes som om det var mitt i natten.


Pratade med Pernilla och nu är förlossningen i full gång så nu måste er mamma ligga och oroa sig för det också i natt.

Av Carina - 10 oktober 2010 13:15

Det är slut med våra sovmorgnar… Signe vaknar tidigare men det är ändå efter halv åtta. Er pappa studsar upp lättare än er mamma. Men vi ligger och myser alla tre i stora sängen innan vi går upp. Signe och er pappa går sen upp och gör frukost. De är hungriga på morgonen och pigga. Er mamma asar sig upp sen… då gröten är klar. Vi åt frukost och sen var vi lite halvtrötta hela familjen.


Er mamma städade på ovanvåningen och er pappa såg till att bokhylledörrarna var raka. Signe låg hos honom och lekte. Hon tröttnade och till slut blev hon arg… vill inte vara vaken och inte sova. Så då er mamma hade dammsugit klart uppe gick jag ner och somnade henne. Jag satte ihop dammsugarsladden, vi har köpt en speciellt för ovanvåningen. Så jag dammsög där uppe och det behövdes. Hon somnade till slut och hon är trött, hennes förkylning gör henne trött.


Efter lunch gick vi ut, hela familjen. Det var inget fint väder men det behövdes, frisk luft skadar ju inte. Det var svinkallt… det blåste så inåt norden. Vi är glada över att vi inte bor närmare Storsjön. Där nere blåste det så vi fick dra ner om öronen. Vi tog en liten tur och då vi kom in fikade vi. Er mamma känner att jag är lite sur och tvär. Jag vet inte varför?


Er pappa började sen sätta kakel i badrummet. Er syster började en skrikperiod. Det började då er mamma ringde till Linda. Då satt hon på min arm och kastade sig bakåt i brygga, sen började hon skrika. Hon skrek som om hon hade ont. Jag tänkte att det inte kunde göra så ont att falla framåt. Undra om det istället är en tand på gång. Det har er mamma trott nu i flera månader. Hon skrek hur länge som helst. Jag blev riktigt orolig. Hon skrek mycket mer än vad hon brukar och mycket mer hjärtskärrande. Det är det värsta som kan hända, att man inte kan trösta sitt barn. Till slut gav er mamma upp så jag hämtade er pappa och han fick byta på Signe då jag hällde upp Alvedon. Då blev hon helt plötsligt jätte glad. Det var sin pappa hon saknade. Så han fick ta över och ha henne och hon skrattade och var hur glad som helst. Det behövdes ingen Alvedon denna gång. Det var ju skönt. Hon var sen glad resten av kvällen.


Jag har löst min rädsla med larmet. Jag har satt igång föräldraenheten, då nu kan jag se om hon andas i vardagsrummet. Det var en befrielse. Jag är ju lite misstänks över att larmet har lagt av… nu ser jag att den fungerar. Det känns så otroligt skönt så nu behöver jag inte ringa kuratorn på ett tag.


Er mamma fick ju ett tips om en bok där man kunde sätta in foto på familjen. Kollade upp på nätet och jag ska beställa en sådan. Då jag satte in böcker i bokhyllan så hittade jag en sådan bok. Där klistrar man in bilder, i den andra boken där kunde man byta ut bilderna. Så vi ska köpa en sådan också.


Er pappa ska jobba imorgon så han gick och la sig tidigt. Han fick upp första raden med kakelplattor och det kommer att bli jätte fint. Vi kollade innan idag hur vi skulle ha det. Då tyckte er pappa att er mamma blev lite väl sur och tvär och undrade varför? Jag kan inte förklara varför. Däremot måste er mamma se saker för att förstå, er pappa tänker ut det i huvudet. Så därför ville jag verkligen att han la ut dem som jag ville. Vi ska ha dessa plattor liggande. De är stora så det blir fint.

Av Carina - 9 oktober 2010 12:45

Signe sov ända tills nio, det gjorde ingenting. Hon sover ju så dåligt på nätterna så vi behöver sova på morgonen. Er pappa var helt slut i kroppen så ingen av oss hade så bråttom upp. Till slut gick vi upp och åt frukost. Er pappa och Signe låg och mös i soffan och er mamma började jobba. Jag städade i badrummet, skrubbade klinkern och tog bort mellan fogarna. Er pappa har gjort ett dåligt jobb… det är mycket fog att ta bort.


Er pappa satte upp dörrarna till bokhyllorna i vardagsrummet. Vi ville egentligen ha hela vitrindörrar för vi trodde det var finast. Nu fanns inte de i lager då vi var och handlade, då kollade vi alternativ. Hittade då en med vitrin upptill och hel dörr nertill och det blev bra. Det är ju en dörr och då kan man gömma saker där inne. Dessutom syns inte skiten lika tydligt som på glasdörrar och Signe kommer säkert att leka med skitiga händer på dem.


Er pappa fixade lunch och var lite som en hemma pappa. Det passar er mamma bra, jag satt i badrummet och lyssnade på mp3 spelaren. Lyssnade om Hand in hand och det är att de lånar ut pengar till fattiga kvinnor som startar företag eller köper mark. Det verkar fungera hur bra som helst, det ska er mamma kolla upp. Er mamma gillar välgörenhet och detta verkade hur bra som helst.


Er pappa tog det ganska lugnt idag för han har jobbat så hårt i veckan, han har ju varit ledig och byggt. Vi lagade god mat genom Ica men fläskfilé och det smakade mycket bra. Då vi lagar dessa rätter hjälps vi rätt så ofta åt. Er pappa drack öl till men er mamma nöjde sig som vanligt med en läsk. Eftersom er mamma klagade så mycket igår så blev det mer mys idag. Vi kollade på Här är dit liv, efter det att Signe och er mamma badat. Hon gillar att bada i det stora badet. Vi längtar efter att få börja på babysim.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards